tisdag 3 augusti 2010

Vad ska man ha dem till?

Jag menar barnen, vad ska man ha dem till?

För ett tag sedan bestämdes det att sonen och dottern skulle byta rum med varandra. Sonen ville att bytet skulle ske på stört men jag lyckades få igenom att rummen ska fixas först dvs. taken målas, tapeter bytas osv. Då dottern är helt emot detta byte har hon mutats med löfte om lite nya möbler. Preliminärt skulle bytet ske under sommaren då vi har semester och tid.

Nu fick ju maken infallet att fixa plattor utomhus vilket innbär att rumsbytet inte blivit av. Dottern åkte iväg till stan med en kompis och sonen började flytta möbler.

Nu råder krigstillstånd här hemma!

Sonen menar att vi sagt att bytet ska ske under semestern, dottern skriker om att rummet skulle fixas först. Båda har ju rätt. Nu när han har baxat och fixat är det ju inte direkt läge att ställa tillbaka allt i de ursprungliga rummen. Dessvärre är det mycket som inte kan flyttas eftersom dottern får ett mindre rum och har blivit lovad förvaringsmöbler som inte inhandlats än. Då jag inte har lust tid att åka till IKEA nu får de bo i detta virrvarr ett tag.

Idag har det gapats och skrikits en hel del - jag funderar på att be maken bygga en friggebod på tomten som jag kan bo i...

11 kommentarer:

 1. Jag funderar också ibland...(ganska ofta) men, friggebod, DET var en bra idé! :-)

  SvaraRadera
 2. Vi hade det trångbott under hösten/vintern medan sovrummen renoverades. Döttrarna fick faktiskt återuppleva gamla minnen och bo tillsammans ett tag. Det gick bra men var väldigt snurrigt/stökigt och bökigt. Problem kvarstår dock...det fattas en del möbler (nya) till deras rum...måste ta tag i det...snart ;D
  Lycka till!!
  PS. Jag HAR en friggebod, kanske dags att inreda så jag kan "resa" bort ibland ;D DS.

  SvaraRadera
 3. Se till att han bygger den fort bara, för hur ska du annars stå ut under byggtiden när barnen kommer att skrika om att friggeboden gick före deras rum? :)

  SvaraRadera
 4. Venus: Visst var det en bra idé
  Gafflan: Gör det en frigga är kanon att rymma till
  Realisten: Välkommen som följare. Kanske ska slänga ut ungarna i boden så slipper jag höra dem

  SvaraRadera
 5. Ha,ha ... ja, dessa barn! Mina var inte lika glada som jag trott de skulle vara när vi äntligen (sambon och jag) kom hem från resan. Hemmaboende tonåring trivdes så bra med att bo själv i huset så... :(

  SvaraRadera
 6. Tigris: Det var samma här. Kan ni inte åka iväg igen - det var så skönt när ni var iväg fick vi höra

  SvaraRadera
 7. Ho ho när jag blev tillsammans med min man bodde han hemma ty vi var bara 16 och 17. Då bytte han rum med sin syster varje år. På semestern. I juli bytte de. Oftast ville hon byta tidigare och hon mutade min man med pengar. Jag var med på några flyttar och jag höll på dö. Nu har jag fått min man och lova och svära att det blir inga varannaårsrum i vårt hus.

  Men hursomhelst. Sätt på nå bra musik i öronen och baka eller nåt så kanske du slipper höra/se de små liven.

  SvaraRadera
 8. Duktigt av sonen att baxa och fixa! Här är det jag som står för baxandet. Största tog Minstas rum i våras och Minsta flyttade ned till det som tidigare var ett "allrum". Mellan skulle flytta in i det som var Störstas rum men det har han inte gjort ännu. Det har blivit ett skräprum. ):

  SvaraRadera
 9. Rut: Huvaligen vartannat år! Nej här är det mer var 5:e år och det räcker kan jag meddela

  Knaster: När det ligger i hans eget intresse är han väldigt företagsam

  SvaraRadera
 10. Några gånger om dagen undrar jag varför jag skaffade barn..Och de är inte ens tonåringar än..

  SvaraRadera
 11. Tant Grön: Det är ju synd att något så kul som sex och något så ansvarfullt som barn hänger ihop på ett så komplicerat sätt

  SvaraRadera