måndag 30 augusti 2010

Inget nytt köksbord den här gången hellerJag har alltid haft begagnade köksbord. I min första lägenhet hade jag ett litet som jag ärvt av min farmor. Min dröm var ett stort köksbord. Till nästa lägenhet köpte jag och maken ett jättestort av en kompis föräldrar som skulle flytta till en mindre bostad. När vi sen flyttade till huset insåg vi att det bordet var för alldeles för stort för vårt lilla kök.

Ut med det och skaffa nytt. Som nödlösning fick vi svärmors gamla köksbord som vi kunde ha tillfälligt till vi köpte ett nytt. Den tillfälliga lösningen hade vi i nästan 10 år!

I somras hade jag fått nog och sa till maken att nu köper vi ett nytt köksbord. Jag tänker inte ha det här gamla sunkiga bordet längre, det ska ut! Maken åker till möbelaffären för att köpa ett som jag har tittat ut. På vägen pratar han med en kompis som lustigt nog ska sälja sina köksmöbler pga flytt. Dessa köksmöbler ser nästan ut som de vi sett ut till oss och var bara 2 månader gamla.

Inte heller denna gång fick jag ett nytt köksbord.

6 kommentarer:

 1. Men det där är ju jättefint! Vilket fynd!
  Vi skaffade också ett jättestort köksbord då vi bodde i lägenhet. Det är alldeles för stort för det lilla köket som vi har nu men vi har det där ändå... I vardagsrummet har vi ett bord som vi fyndade för 500 kr på Rusta. Jag skulle vilja ha ett runt bord i köket. /Knasterfaster

  SvaraRadera
 2. Inte splitternytt kanske, men snyggt!

  Hemma hos oss har vi ett gammalt slagbord. Vitmålat av svärfar en gång i tiden, slitet och nött. Har inte hjärta att byta ut det, fast det egenyligen kanske behövas. Det sitter för många minnen i det... =)

  SvaraRadera
 3. Vicken tur! Jättesnyggt ju! Jag har ett gammalt, alldeles för stor köksbord i mitt kök. Sprucket, skamfilat...jag vill byta ut...men mina barn säger NEJ...alla minnen finns i det bordet. Så härom kvällen fick jag baxa upp det på gamla kökssoffan för att komma åt att skruva järn på undersidan, bara så att det inte ska falla isär. (Ler)

  SvaraRadera
 4. Det där var ju jättefint! Skulle vilja ha både bordet och stolarna. Sitter själv med diverse hopplock och vill ha nytt.

  SvaraRadera
 5. Men det är ju nytt för er :) Jättefint var det.

  SvaraRadera
 6. Knaster: Vårt förra var runt. Jag skulle gärna ge det till dig, men det är så sunkigt så det åker på tippen.

  ToT: Slagbord gillar jag. De tar inte så stor plats utom när man fäller upp dem

  Anna: Här var det barnen och jag som ville ha nytt

  Tant Grön: Tack. Oftast blir det ju så med hopplock - de funkar och då gör man inget åt det och till slut har man fäst sig vid grejorna

  RKT: Ja det är det ju... Tack

  SvaraRadera