onsdag 11 augusti 2010

Lingonvecka

Jag är 40 + och borde ha koll på läget. Varje månad blir jag ändå lika förvånad, oj är det dags nu? Är det därför jag varit så godissugen/sur/fått finnar/svullnat upp/kissat en gång i kvarten osv.

Jag brukar följa ett visst mönster beroende på hur jag lever. Om jag sköter mig och äter nyttigt och tränar brukar jag ha ganska lite och vara klar på 5 dagar om jag däremot missköter mig och äter onyttigt och mycket godis brukar det vara syndafloden och hålla på minst 7 dagar.

Denna gång blev det, oj då är det redan dags??? Fick kolla med dottern för jag brukar alltid ha veckan efter henne. Hon hade inte fått än, skulle ha nästa vecka. Får jag veckan innan henne helt plötsligt?! Sen var det så lite och nu är jag inne på tredje dagen och det är fortfarande pyttelite. Genast börjar tankarna mala, gravid, cancer, spiral på rymmen, klimakteriet m.m (jag får alltid katastroftankar om hemska sjukdomar).

Men borde man inte kunna begära av en stadgad kvinna som fött två barn och haft mens i nästan 30 år att ha lite bättre koll och lite mindre panik.

6 kommentarer:

 1. ...ehhh...nä. Jag är likadan, blir fruktansvärt förvånad varje gång. Denna månaden var det extremt kort period med blödning (3 dgr) men desto mer av PMS.
  Det är säkert inget att oroa sig för.
  Pöss på dig.

  SvaraRadera
 2. Klimakterielåtigt i mina (antenn-)öron, sorry...

  SvaraRadera
 3. Och det är inte så att dottern är gravid?

  SvaraRadera
 4. Jag är 42 och kom i klimakteriet när jag var 38. Fattade det dock inte förrän jag var 40... Hade det precis som du under alla åren med mens innan dess. Det blev liksom aldrig någon ordning. Ett halvår blödde jag i fyra veckor och hade uppehåll i 4 - 5 dagar, vilket förstås var fruktansvärt jobbigt.
  Har haft hormonspiral, p-stav och minipiller men ingenting fungerade bra för mig. Hittills i år har jag haft mens 1 gång. Riktigt skönt att slippa ha det faktiskt!

  SvaraRadera
 5. Gafflan: Skönt att höra att man inte är ensam

  oslo & nilla: Misstänkte nästan att det kunde vara något sånt

  Maj Korner: Hon har ingen pojkvän (men det behöver ju inte ha någon betydelse i det här fallet). Nej det hoppas jag verkligen INTE att hon är

  Knaster:Jag har aldrig kunnat ha något med hormoner - blir bara knas. En gång/år det låter bra

  SvaraRadera