tisdag 24 augusti 2010

Att resa med kollektivtrafiken är alltid lika spännande

Tidigt på morgonen runt sextiden kliver jag på min buss och sätter mig med min bok. Jag brukar vara helt borta från omvärlden till dess det är dags att kliva av bussen vid ändhållplatsen. Men idag är det plötsligt en karl som skriker högt och ljudligt:

 –Bussfilen, lägg dig i bussfilen! 

Jag vet inte hur det är hos er men här i Stockholm finns det bussfiler där bara bussar får köra. På morgnarna går det oftast betydligt fortare att åka buss än bil tack vare dessa bussfiler.

Idag låg bussen i ytterfilen och precis där mannen skrek var det en påfart som gjorde att det gick lite ryckigt. Jag kan meddela att det var fler än jag som ryckte till och tittade upp från vår läsning och undrade vad som stod på. Chauffören låg emellertid kvar i ytterfilen och mannen bakom mig började då prata högt och ljudligt om att det nog var en sommarjobbare.

I vanliga fall kan jag också bli irriterad på chaufförer som inte väljer ”rätt” fil Men nu rullade det på rätt bra och vi körde om ett flertal bussar som körde i bussfilen. Så jag tror faktiskt att denna busschaufför gjorde ett taktiskt korrekt val som låg i ytterfilen. Det funkar nog någon vecka till sen blir det för mycket trafik igen.

Det är alltid lika spännande att resa kollektivt

6 kommentarer:

 1. Visst får man vara med om mycket som andra, bilister t.ex går miste om? *ler*

  SvaraRadera
 2. Jag åker också buss oftast, jag brukar spela tetris på mobilen eller tjuvlyssna på samtal. Kan vara rätt spännande ibland.

  SvaraRadera
 3. Tänk att en del människor inte kan låta bli att lägga sig i! Tur att busschauffören inte blev arg. Jag undrar vad som händer på din resa imorgon. Kram.

  SvaraRadera
 4. I morgon tycker jag att du ska ställa dig upp och skrika: "Bra, ligg kvar i ytterfilen!"

  SvaraRadera
 5. Spännande, ja. Eller att inte resa kollektivt. Vår son skulle till träningen igår kväll. Han var i tid på hållplatsen. Ja, i tid. tom 4 min innan. Men bussen hade redan kört...

  SvaraRadera
 6. Tigris: Jo det stämmer :)

  Rut: Man får höra en hel del. Jag gillade spelet Snake som fanns på gamla Nokiatelefoner

  Knaster: Idag hände ingenting

  Realisten: Ha ha, jag som är så tyst och försynt

  Ting: Visst blir man arg när sånt händer

  SvaraRadera