tisdag 3 augusti 2010

Besök på systembolaget

Var på systemet idag och skulle fylla på vinhyllan som gapar ganska tom efter semesterveckorna som gått. Går i godan ro och botaniserar bland flaskorna när något plötsligt biter mig i rumpan! Jag liksom stannar till mitt i rörelsen och vet inte riktigt hur jag ska reagera (hur skulle ni själva gjort). Jag kan ju inte börja hoppa omkring och tjoa eller slita av mig byxorna mitt på golvet, för då skulle de säkert neka mig att köpa något över huvud taget.

Jag går mot kassorna lite stelbent försiktigt eftersom jag inte vill att det uppretade djuret ska känna sig trängt och bita en gång till eller ännu värre krypa in någonstans där jag inte vill ha besök. När jag kommer hem sliter jag av mig byxorna - det var inget djur det var ett barr. Hur det kommit in i byxorna undrar jag fortfarande, men det stack väldigt bra.

7 kommentarer:

 1. Nämen usch! Jag hade gjort som du. Jag fick popcorn innanför tröjan på bion ikväll. De fick ligga kvar tills jag kom hem.

  SvaraRadera
 2. Jag hade också gjort som du. Nä, det hade jag inte förresten, jag hade nog skrikit, jag skulle fått panik. Tur det inte var ett djur iaf. Hoppas du fick med dig nåt gott vin som plåster på såren iaf.

  SvaraRadera
 3. Jag fattar inte ett barr! Hur kunde det bita?? När du går dit igen så satsa på vita vinerna "Wild Orchid" och rutiga "Dunavar", SUPERGODA!! Finns inte här... :-(

  SvaraRadera
 4. Glömde säga att dom är skitabilliga, ni har ju flaskorna efter PRISET????? Mysko...

  SvaraRadera
 5. vi hade miljöinspektörer på besök när min make blev stungen av geting i brallan....
  inte så roligt då men nu desto kuligare....

  SvaraRadera
 6. Annas Fantastiska bröd .
  Jag gör alltid dubbelsats . Ibland har jag i havre/vetekorn/solrosfrön/rågflingor etc.. typ vad andan faller i.
  5 dl fingervarmt vatten
  - 1 dl mjölk
  - 25 g (½ paket) jäst
  - 2 tsk salt + 1 msk honung
  - 12 ½ dl vetemjöl (eller 1 ½ dl grahamsmjöl + 11 dl vetemjöl)
  Lös upp jästen med lite vatten....
  Blanda ihop allt med en slev. Behöver ej knådas . Jäs 1-2 timmar.

  Häll över på mjölat bord . Knåda inte utan skär ut (jag använder degskrapa) till önskad storlek . Du kan mjöla brödet eller pensla med vatten och slänga på solros/pumpa/sesamfrön och lite salt...
  in i ugnen 220 - 250 grader första plåten 20 minuter dem andra lite mindre. Iallafall fått fin färg och skorpa . Passar till allt.

  Äter brödet jämt.. och är även gott när det har varit frusen.

  mitt bästa brödrecept som inte är komplicerat alls !

  SvaraRadera
 7. Knaster:Jag förstår dig (ang popcornen)
  Rut:Jo då jagg hade hunnit plocka ner några flaskor i korgen
  Venus: Det bet inte, det stack! Men jag trodde att det bet. Tack för tipset om vinerna - måste testa nästa gång jag handlar
  Nina: Tack för receptet. Geting i brallan aj aj aj

  SvaraRadera