onsdag 6 oktober 2010

Varför tar män så stor plats i kollektivtrafiken?

Varför tar män så stor plats i kollektivtrafiken? De sitter alltid och ”bresar” så att de tar upp sitt säte och halva det bredvid.

Om jag sitter och det kommer en man ser jag alltid till att bresa ut benen tills han har satt sig till rätta. Först då drar jag ihop mig till en bekväm sittställning och får ha den till resan tar slut. Om jag inte gör så blir jag intryckt till ett halvt säte när han har satt sig.

Imorse råkade jag ut för den andra varianten. Dvs att mannen sitter på ett säte och tar upp 1 ½ säte redan när jag kommer. Då gäller det att ta sats och liksom studsa in på sätet så långt in man bara kan. Då brukar de bli lite förvånade och dra ihop sig till sitt säte. När jag har landat justerar jag baken så att jag sitter på mitt säte (som jag ju faktiskt betalat biljett för) och får förhoppningsvis ha det hela resan.

Är det likadant för er när ni åker kollektivt? Eller är det bara på min busslinje som de är så ouppfostrade?

16 kommentarer:

 1. Nu är jag glad över att jag aldrig behöver åka buss... Å andra sidan åker jag färdtjänst och kan få dela taxibussen med diverse dofter från sura gubbar, urk...

  SvaraRadera
 2. Ha,ha ... har inte tänkt på det eller så har jag men nonchalant som jag är så sätter jag mig bara ... på hela min plats! *ler*

  SvaraRadera
 3. Usch, ja. Det är därför jag nästan aldrig åker buss.

  SvaraRadera
 4. Jag brear mig rent in i helsicke, men bara i min egen bil.

  I kollektiven här har folk kassar, väskor och annat skröfs på sätet vid sidan om, då sätter jag mig bara halvvägs på det! Dom kommenterar aldrig, bara glor.

  SvaraRadera
 5. jag tar platsen som jag behöver och ber dom "oftast" snällt om att flytta på både seg själv och sina saker :D

  SvaraRadera
 6. Jag har funderat på det flera ggr och det enda jag kan komma på är att de har så stor pung att de inte kan hålla ihop benen?!?

  Men då skulle ALLA män som åker kommunalt, pojkar, mannagryn, gubbar you name it, ha problem med pungen?!? Eller vad?!?

  Det är något fel på dem. Jag har hört någon dum man förklara det med att mannens bäcken är utformat så att det är naturligt att bräsa?!? WHAT?

  Jag har flera ggr varit nära att fråga om vederbörande har problem med pungen eller om han möjligen kunde dra ihop benen lite så att jag får sitta på sätet. *muttrar*

  SvaraRadera
 7. Jag åker i princip aldrig buss. Jag kan ju cykla var jag än ska i den här stan. Det är bra det!

  SvaraRadera
 8. Där män finns, där finns bresandet. Otroligt störande. Som om de har rätt att ta massa plats. Och att det är helt ok att skreva överallt.Något som var hyfsat vanligt i huvudstaden var män som offentligt "rättade till paketet" utan att omvärlden reagerade nämnvärt. Mer höjda ögonbryn blev det när jag och vänninnan rättade till tuttarna, bara för att kolla reaktionerna...

  SvaraRadera
 9. Jag nyper nog fasen ihop benen. Så de ska se smala ut. Konstigt kanske. Vet inte varför män gör så, de kanske tror att de har stor pung eller så.

  SvaraRadera
 10. Stor pung? Jag tror jag måste börja åka buss...

  SvaraRadera
 11. haha, jag gillar Veronicas förklaring, hahaha.

  SvaraRadera
 12. Det är likadant på t-banan. Men inte ser det ut som det är stor pung ivägen, det är bara nonchalans. Så du behöver inte skynda dig till bussen för den skull, Fru Venus.

  SvaraRadera
 13. Har inte koll. Åker väldigt sällan buss. Och när jag gör det... hör och häpna... tycker jag det är riktigt roligt och till och med lite spännande... snacka om tönt nr 1. =)

  SvaraRadera
 14. Så är det nog tyvärr överallt. Äckligt att behöva tränga sig ner och inte f*n flyttar dom sig heller.

  SvaraRadera
 15. hahaha. Känner verkligen igen mig. :-)

  SvaraRadera
 16. Inte i gubbarna då såklart, utan i din situation. :-)

  SvaraRadera