tisdag 5 oktober 2010

Jag har en dröm

Min dröm är att kunna gå in i en skoaffär, köpa ett par skor i lagom storlek och sen kunna använda skorna utan problem. Jag tycker inte att detta är helt orimlig önskan men av någon anledning blir det aldrig så för mig.

Mina fötter har alltid en storlek som ligger mellan två storlekar (alltså halvnummer). Sen har jag så mycket som sticker ut och ger skavsår som t.ex. breda kalleankafötter, hallux valgus m.m. Förutom detta har jag dessutom formgjutna fotbäddar som inte får plats i normala skor.

Har man fotbäddar får man handla skor på Olmed, Frövi eller något annat lika inspirerande ställe. På Frövi har jag faktiskt hittat skor som både har plats för fotbädden och är sköna. Nackdelen är att jag tycker de är fula. Är man 85+ finns det ett bra sortiment på Frövi likaså om man är typen som gillar bibliotikariestilen eller om man är karriärkvinna i dräkt. Men vanliga normala vardagsskor eller lite tuffare kängor – glöm det.

Nu har jag köpt ett par snörkängor (i en vanlig skoaffär). Valde mellan två storlekar och tog den största. Jag tänkte ha dem när jag hälsar på Fru Venus på Åland men jag vet inte. De är nu så stora att fötterna bara far omkring i dem (men de mindre var förför små) och de trycker på min stackars hallux valgus…

Jag kanske tar ett par badtofflor och åker över vi ska ju ändå bada

10 kommentarer:

 1. Eller utan skor!? Jag kan be Mannen bära dig ;-)

  SvaraRadera
 2. Ja det sista är ju bra, men jag bär dig inte på båten, så då skiter det sig. Men lustigt, jag stod också och funderade på vad jag ska ha för skor. Förutom joggingskorna då.

  SvaraRadera
 3. sulor gör skorna bättre i storlek och en sånn där sak som du kan blocka ut skorna med är oxå jättebra...köpte min på marknad på hedenhöses tid och då lider inte mina halluxar lika mycke...fast jag brukar även be dottra om att gå ut mina skor...hehe

  SvaraRadera
 4. Jag har också det problemet. Jag hatar att prova skor, det är till och med värre än att prova jeans...

  SvaraRadera
 5. Venus: Räcker om han kan köra mig i en skottkärra

  Singelm: Gummistövlar kanske?

  Mary-ann: De är stora MED sulor. KalleAnkafötter och Hallux det är ingen rolig kombination

  Elin: Det är oxå en dröm...

  Stina: Visst är det hopplöst

  SvaraRadera
 6. Jag gick till en privat "ortoped"(tror de ar privata iallafall, för man får ju betala fullt pris), som heter "Gott på foten", och de provade ut inlägg på mig. Jag fick ha med mig två par skor dit som de skulle göra så att inläggen passar i. Tog med ett par med klack och ett par mormorskängor, och det blev jättebra. De gjorde dem lite mindra på längden liksom, de går till framdelen av foten ungefär, och så är de svarta så de syns inte även om jag lägger dem i ett par pumps.
  Jag fick med mig gipsavgjutningarna, och kan alltså göra nya när jag så behagar.Kostade cirkus 800:-, men det var det värt.
  Har haft dem i 3 år nu, och det funkar jättebra. Gillar ju snygga skor;)
  Så skippa badtofflorna framöver, till helgen hinner du ju inte, och skaffa ett par bättre ilägg.
  Fröviskor har ju många snygga skor från bra märken, iallafall den butiken som ligger på Stora Nygatan i Gamla sta´n. Jag köpte ett par snygga lila mockastövletter där av märket Gabor, med riktigt höga klackar. Klämmer ner mina ilägg såklart;)
  Men det är kanske inte riktigt samma som du menar när du säger "skor från Frövi"?

  SvaraRadera
 7. Fast jag är glad att Frövi finns eftersom de har stora storlekar, jag har 42 och det är inte så lätt det heller.

  SvaraRadera
 8. Känner igen problemet, har haft 35 men med åldern har jag nu 35,5 vilket medför att jag köper 36 o lägger i en sula. Köper vissa märken som jag vet har rätt passform för just mig men eftersom affärena endast brukar få in 1 max 2 par av 36:or så gäller det att aldrig tveka, det är bara att köpa.

  SvaraRadera
 9. Trollpackan: Mina fotbäddar kan nog inte bli mindre. Jag har väldigt högt fotvalv och breda fötter. Skor med klack kan jag glömma den får inte vara mer än mac 2 cm hög

  Maj Korner: Känner igen problemet

  Madlar: Vilka smågulliga fötter du har. Själv ligger jag på 40+

  SvaraRadera