söndag 24 oktober 2010

Vänligen gå till informationen där frun väntar...

Idag har jag varit på Maxi och handlat med maken. Senaste året har vi börjat helghandla ihop. Han är oftast den som står för helgmaten så han behövs för de inköpen medan jag är den som handlar allt det övriga plus tillbehören till helgmaten.

Det är värre att handla med honom än med barnen, maken till människa att försvinna finns inte!

Jag går mitt vanliga varv i affären medan han går fram till kött eller fiskdisken beroende på vad han bestämt sig för. Sen kommer han tillbaka  med själva huvudingrediensen. Utifrån den handlar jag tillbehör… 

Först är han bredvid mig sen är han borta. Emellanåt ser jag hur han irrar runt i butiken och letar efter mig men jag orkar inte ropa förrän jag är klar (idag hade jag inte mobilen med mig)

Brukar ni handla med era män? Hur går det?

16 kommentarer:

 1. Jag hatar att handla. Och värre blir det om maken är med. Jag vill helst passa på att strosa runt lite och bekanta mig med varorna i butiken, när jag väl är där!, medan maken vill att vi snabbt snabbt blir klara (förstår honom!) och då blir jag stressad och på dåligt humör.... Hatar alltså att handla. Vi handlar sällan tillsammans. Av ovan nämnda skäl.

  SvaraRadera
 2. Jag har en mamma som försvinner jämt! När vi var i USA så var hon puts väck ovh Janet som var med oss kunde inte fatta hur en människa kunde förvinna så fort! Vi hittade dock henne men det tog ett tag... Vi kanske skulle sätta gps på våra nära och kära?

  SvaraRadera
 3. asg fru Venus...
  min brukar få ta hand om vagnen,lägga upp på bandet,betala för kalaset,packa och bära kassarna...jag fyller vagnen :))

  SvaraRadera
 4. Gör som Fru Venus... Esset kollar bara efter jeansbrudar.

  Själv kan jag komma hem någon annans man om jag inte är försiktig!

  http://spadermadame.blogspot.com/2010/10/ni-vet-shopping.html

  SvaraRadera
 5. *asg* Min man hittar inte ens i sin egen affär, nere i Helsingborg. När vi handlar så pekar jag och han hämtar. Har jag tur, så vet han vad han ska leta efter. Älsklingen... fast han lär sig. Lite mer för varje gång vi handlar tillsammans. *skrattar lite till*

  SvaraRadera
 6. Usch jag är verkligen urusel på att handla. Oftast handlar min Sambo ensam utan mig. När vi handlar tillsammans brukar vi ha varsin korg (inte vagn). Vi brukar göra upp om vem som tar bröd och vem som tar mjölk/yougurt och vem som tar frukt/grönt. Vi har ganska bra koll på var vi har varandra. Sambon brukar gnälla på mig för att jag inte fyller min korg lika snabbt som honom och att jag bara går och tittar... Oftast har vi tagit dubbelt av en del varor, det upptäcker vi i kassan. Vi brukar skratta lite åt de par som grälar i affärerna. Jag väljer alltid fel kö men Sambon har lärt sig att det inte är lönt att byta.

  SvaraRadera
 7. Jag bär skitmycket varor medan han försvinner med vagnen.......morr&fräs

  SvaraRadera
 8. Nu när jag jobbar mindre än Leon så är det oftast jag som sköter handlingen vilket är enormt bra för vår ekonomi. När vi handlade tillsammans blev det helsikes mkt dyrare - han ska ha det ena och det andra och det tredje...hälften vet jag knappt vad det är. Ibland vill han fylla kyl och frys tills det verkligne inte går in mer och jag försöker förklara att det är bättre att planera maten för EN vecka istället för 10.
  Men iofs - om han var med och handlade och det skulle bli gasläcka eller så, så skulle vi nog inte vara den första familjen som svalt ihjäl :P

  SvaraRadera
 9. Nix, vi handlar så gott som aldrig tillsammans. jag tycker att det är skittråkigt så jag lämnar det med varm hand till min man (för det mesta)

  SvaraRadera
 10. Det går alldeles strålande att handla tillsammans och han (eller var det jag?) har bara kommit bort en gång. Vi tänker samma saker samtidigt så visst kjan det slinka ner dubbelt av vissa saker om vi är på varsitt håll en stund men i vår stora familj försvinner allt i ett nafs så det gör inget :-)

  SvaraRadera
 11. Handla med maken betyder väntan... Han ska stå och välja vid alla diskarna (korv, ost, yoghurt mm)i all oändlighet. *suck*

  SvaraRadera
 12. Min gör likadant...bara försvinner helatiden!?
  Förra helgen handlade vi tillsammans och då var det läääänge sedan sist! Passade då på att låta honom packa i alla påsar som är såååå förba...tråkigt!
  Kram

  SvaraRadera
 13. SoS: För mig beror det på humör om jag vill strosa eller stressa

  Renée och Venus: Bra idé båda två

  Mary-ann: Vilken lyx. Jag får göra allt

  Spader: Intressant. Jag kollade inlägget och du har goda anlag för att bli en stalker

  Veronica: Du har nog snart dresserat honom

  Knaster: Ja man kan få se en hel del i affären...

  Oslo: Ta tag i vagnen och släpp den inte

  Malla: Jag var en hamster förr, men det börjar gå över

  Ann: Önskar jag kunde det. Men då skulle vi bara få hem 1/4 av det vi behöver

  Ettie: Låter som den perfekta shoppingpartnern

  Tant Björn: Du får parkera honom vid ostdisken medan du handlar de andra sakerna

  Mina dagar: Man undrar hur de klarar sig på jobbet när de inte ens hittar inne i en affär

  SvaraRadera
 14. hahaha. vi brukar handla tillsammans ganska ofta. och visst tappar vi bort varandra ibland. haha. Men konstigt nog hittar vi alltid varandra igen. :-)

  SvaraRadera
 15. Alexandra: Vilken tur att ni hittar varandra igen.

  SvaraRadera