torsdag 14 oktober 2010

Osthyvlar

I mitt kök har det funnits tre osthyvlar. Den ena har skurit perfekta ostskivor (tunna) den andra lite för tjocka och sen har vi haft ytterligare en.

En dag var plötsligt två stycken borta. De har nu varit försvunna i nästan en månad, undrar var de har tagit vägen. Jag menar osthyvlar är ju inte speciellt stöldbegärliga... och båda på en gång?!

När jag kom hem igår hade den kvarvarande osthyveln ett nytt utseende. Det visade sig att sonen hade blivit osams med osthyveln och nu var den böjd i 90 grader.

Idag har jag därför investerat i två nya osthyvlar. Efter en snabbtest kan jag meddela att ingen av dem skär tunna perfekta skivor. Men de är bättre än den som är böjd och de är framförallt bättre än ingen osthyvel alls....

13 kommentarer:

 1. "Snålskrapor" skär absolut bäst skivor, tunna, lagom tjocka. Tyvärr hade maken lite för mycket kraft och tryckte sönder min bästaste osthyvel...
  Undrar förresten hur osthyvlar försvinner, jag menar man kan ju inte ha dom till så mycket mer än att hyvla ost med!?

  SvaraRadera
 2. Jag har också tre osthyvlar (det är fantastiskt hur lika du och jag är!) och de kommer och går som de vill verkar det som. Vi har en som gör väldigt tunna skivor, den har brunt skaft och är ok, sedan har vi en med vitt skaft den är bäst och gör lagom tjocka skivor och så har vi ytterligare en, den har svart skaft och är helt kass. De är som tur är mest den svarta som är på vift.

  SvaraRadera
 3. Det ska bli tjocka ostskivor! Mums!! Helst av Ålands specialost!!!

  SvaraRadera
 4. det är väl mannen som tömt diskmaskinen :P
  vi har EN perfekt som alltid är borta, sen köpte leon ngn billig variant som gör svintjocka skivor...inte bra inte bra

  SvaraRadera
 5. Ja, tänk att en osthyvels sätt att "jobba" kan vara så olika ... vi har över tre st och bara en tilltalar alla!
  :)

  SvaraRadera
 6. Ska vara tjocka skivor ost! Går bra att tälja med kniv oxå... Mmmmmmm! eller gnaga direkt på osten då suget är som störst.. :-)

  SvaraRadera
 7. Här har den också varit, osthyvelstjuven. Passade på att ta med sig ett par stekspadar också när den ändå höll på, liksom.

  SvaraRadera
 8. Men jag vill ha ganska tjocka skivor jag... *s*

  Hoppas du har en fin fredag!
  Kram

  SvaraRadera
 9. Åh, vill också hitta en osthyvel som hylvas tunna ostskivor. Säg till om du hittar någon. :-)

  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 10. Visst är det konstigt att det inte tycks tillverkas osthyvlar som kan skära tunna skivor? Å andra sidan är ost gott, men i alla fall... Konstigt är det.

  SvaraRadera
 11. I Spaders hushåll finns det närmare en miljard osthyvlar. Kan vara en liten överdrift men Esset hade egna och sedan har ju Mamman och Spader haft en ihopflyttning. Dessutom råkade Spader köpa några till eftersom ett UF-företag sålde med dalahästar på. Äldste sonen fick några med sig till Örebro, men om det här stämmer - att det helt plötsligt kan försvinna en eller annan osthyvel -känns det lugnast att spara dem alla.

  Men det så klart. Ingen som skär riktigt tunna skivor. Varför är det så?

  SvaraRadera
 12. Spader: Behåll dem - vet aldrig när de kan behövas.

  Har oxå funderat på det där med tunna skivor. Ingen av mina nya skär tunna skivor. Egentligen borde man få provskära innan man köper

  SvaraRadera