måndag 11 oktober 2010

Hemma igen efter en underbar helg på Åland.

Tidigt på lördagsmorgonen möttes vi upp Vikingterminalen Singelmamman, Knasterfaster, Osloskånskan och jag. 


Champagnefrukost
Vi började dagen med champagnefrukost, prat och skratt och plötsligt var vi framme på Åland (tänk vad fort tiden går när man har roligt)

Här går vi av båten

Vi bestämde oss för att vara de sista som klev av båten och gick väldigt långsamt men det kom hela tiden folk som var ännu långsammare. När vi nästan var framme ställde vi oss bakom ett hörn och fick en av tullarna att rapportera vad Fru Venus höll på med. Han berättade att det var en rödklädd kvinna som vankade av och an och oroligt spanade in mot gången och när han sa att hon vände sig om för att gå ut passade vi på att rusa ut. Så när hon vände tillbaka stod vi där allihop.Fru Venus hade ordnat en riktig välkomstcermoni med vit limousine och Mollamaja som serverade bubbel

Mollamaja serverar välkomstdrink


Herr Venus fick vara chaufför och släppte av oss på SALT som hade VIP-öppet bara för oss (hon har kontakter Fru Venus). Där blev det ytterligare dricka och chokladpraliner. Jag köpte en liten saltskål och en slev till saltet (perfekt att köpa på SALT -ha ha). 


VIP-mingel på SALT
RabarbervinSen bar det hem till Fru Venus där vi åt en god sallad och drack det berömda rabarbervinet. Jag insåg nu att detta på intet sätt kan bli någon hälsoresa utan snarare en gödningsresa för hela tiden pratade, åt, drack och skrattade vi.


Nu var det dags att packa ihop badkläder och matsäck och bege oss till badhuset. Det första som slog mig när vi klev in i relaxavdelningen var att det inte luktade klor utan svampskog!?Men vilket fint badhus och vi hade det helt för oss själva. Vi simmade några längder – mest för att kunna säga att vi hade gjort det och inte bara roat oss… Vi satt i den otroliga utomhusbassängen och pratade och tittade på den stjärnklara himlen, vi åkte vattenrutchkanan. Fru Venus påstod att den inte var speciellt snabb, men där ljög hon. Jag tyckte den var jättesnabb för jag for som en vante i den upp och ner längs väggarna och skrek av skratt hela vägen (idag är jag lite hes) Knasterfaster sjöng för full hals när hon åkte. Om ni åker till Mariebad kan jag rekommendera en tur för den var jätterolig!Fru Venus och Knasterfaster gick dessutom ut och tog ett dopp i havet brrrr… vi andra stannade inne i den varma bassängen. Dessutom badade vi bubbelpool åt ytterligare godsaker och drack ännu mer och pratade och skrattade.

När vi vara klara kom Herr Venus och fraktade hem oss till en god middag som han lagat medan vi roat oss.Burgundisk gryta à la Herr Venus

Det blev burgundisk gryta, sallad och vin. Herr Venus fick agera kökspersonal och serveringspersonal medan vi andra bara satt och pratade. Plötsligt var klockan 2 och vi masade oss i säng.


Jag la beslag på den stora sängen och Knasterfaster tog den lite mindre sängen. (Knasterfaster jag lovar att det blir tvärtom om vi gör om detta).

Dagen efter kom den svarta lilla gaphalsen in och lekte en stund, sen satte vi oss till dukat bord för en härlig brunch. Efter det packade vi ihop och Fru Venus tog oss med på en rundtur runt Åland och sen var det dags att åka hem.

När vi skulle checka in var det lite strul med biljetterna men vi hade ju infödingen Fru Venus med oss och med hjälp av hennes kontakter ordnade det hela upp sig.Här spelar vi bort våra pengar 

Man kan ju tro att vi efter besöket på Åland och all mat (känns nästan som om vi slagit Enid Blytons 5-gäng när det gäller matintag) så var jag hungrig igen och vi satte oss i tapasbaren för att äta detta goda. Där satt vi sen och pratade och umgicks in i det sista.Tapas

Det känns som om vi känt varandra i evighet och jag hoppas att vi ses snart igen och TACK Fru Venus för att du ordnat detta och TACK Herr Venus för att du stått ut med oss och servat oss under vistelsen.

Ni som inte varit på bloggträff, tveka inte det är jättekul!

14 kommentarer:

 1. Jag som har träffat några av er kan förstå att ni hade en helt fantastiskt helg!!!
  Jättekul att få läsa om allt och se bilder!!!
  Hoppas det blir fler gånger på Åland eller någon annan stans, för då vill jag också vara med!!:)
  Ha en fin vecka!
  kram Eva

  SvaraRadera
 2. härligt det låter ! man blir själv till och med glad !!! gillar !!

  kram/N

  SvaraRadera
 3. Wow, vilket uplägg! Som en minilyxcharter. Förstår att ni njöt i stora drag.

  SvaraRadera
 4. Jag tror jag skulle varit med! Vilken fantastisk helg ni haft :D

  SvaraRadera
 5. Mina dagar: Det var kanon och det var synd att du inte var med

  Nina: Det var härligt

  Nilla: Japp sån är hon Fru Venus. Värsta arrangören - bättre reseledare finns inte

  Gafflan: Det skulle du ha varit

  SvaraRadera
 6. Låter som ni haft en fantastiskt härlig blogghelg! Visst är det kul med bloggträffar :)

  SvaraRadera
 7. fru Choklad: Det är verkligen kul

  SvaraRadera
 8. Ser himla trevligt ut! Bloggträffar är livets salt. Eller sött?

  SvaraRadera
 9. Wow, vad härligt det låter med allt bloggträffande!

  SvaraRadera
 10. Spader: Kul att du hittat hit. De är både och

  Ettie B: Kan varmt rekommenderas

  SvaraRadera
 11. Bloggträffar är såå roliga" Dags på fredag =)

  SvaraRadera
 12. Sus: Singelmamman frågade om jag skulel hänga med. Men jag ska iväg på annat. Tråkigt jag hade gärna träffat massa andra bloggare

  SvaraRadera
 13. Det verkar ha varit en jättehärlig träff. :-)
  *avis*

  SvaraRadera