fredag 8 april 2011

Tamponger

Självklart fick jag mens under resan. Jag stod vid hyllan och glodde som ett fån. Det fanns Tampax på längden och tvären men inget annat. Med lätt panik i rösten frågar jag en urinvånare om de inte har några tamponger utan införingshylsor. Hon tittar på mig som om jag kom från yttre rymden och frågar – Finns det?

Sen säger hon att det är inga problem se bara till att hålla i hylsan och dra ut först när tampongen är på plats. Det lät ju inte så svårt så jag köpte ett paket.

Har ni provat Tampax?

Det hade inte jag gjort innan denna resa. Jag förbrukade 3 st innan jag fick en på plats. Jag undrar vad den stackars hotellstäderskan tänkte när hon tömde papperskorgen i vårt badrum…

Jag menar att få in den var inget problem. Men sen skulle den översta hylsan hållas på plats och samtidigt skulle man trycka in den undre hylsan (det var det som var knepigt). När den undre var på plats så var det bara att dra ut hela paketet och voilá!

Mot slutet hade jag fått in snitsen och lyckades på första eller andra försöket. Men jag måste tillstå att jag föredrar vanliga tamponger utan införingshylsor.

Vad föredrar ni?


13 kommentarer:

 1. Jag har inte haft mens på 11 år så minnet är svagt men jag minns att sådana tamponger använde jag INTE! Vanliga, herderliga är bäst.

  SvaraRadera
 2. Jag har aldrig testat dem tror jag.... det var så länge sen jag alls behövde dem så jag minns inte.

  Vilken resa ni haft! Så häftig! San Fransisco eller hur det nu stavas, skulle jag vilja komma till, verkar så himla mysig och charmig. LA har jag varit i, det var häftigt men jag längtar inte direkt tillbaka.
  Kul med alla sjölejon som bara låg. Och redwood-skogen! Gud vad läckert.
  Hm. Måste nog spara pengar till en resa snart.

  SvaraRadera
 3. tycker Tampax är helt ok att använda...fast kör med vanliga då dom går att ha i byxfickan om man så vill.

  SvaraRadera
 4. well......länge sedan jag behövde bry mig men jag köpte Tampax ibland fast vanliga Ob var bäst

  SvaraRadera
 5. Di där amerikanarna har så underliga idéer. Men jag slipper som tur är sådant numera. Men nog har jag provat det där allt. På den tiden det begav sig. So to speak

  SvaraRadera
 6. Bort går Tampax. Jättebra hygeniskt säkert men skit att ha.

  SvaraRadera
 7. Nä, tampax fixade aldrig jag på den tiden jag behövde sådana.

  SvaraRadera
 8. Tampax går fetbort om jag säger så...föredrar dom vanliga.

  SvaraRadera
 9. Eeh....ja....sist jag hade en så var det en gul mini ob i baken när jag skulle på anställningsintervju...

  SvaraRadera
 10. jag har aldrig textar tampax så jag vette tusan....

  SvaraRadera
 11. sådana har jag aldrig testat

  SvaraRadera
 12. Men vad är det här?! Är det ingen som har mens längre? Jag tycker att vi känns jämngamla allihop och ändå är det bara jag som har eländet?

  SvaraRadera
 13. Har aldrig testat det där med införingshylsa...låter så j-a besvärligt, och nu för tiden så kommer ju mensen bara då och då*skratt*, vilket också kan vara besvärligt för det gäller att alltid vara beredd liksom...hmm...och alltid ha tampnger hemma.

  SvaraRadera