torsdag 21 april 2011

Hälften så stor nu...Idag har det gått 2 veckor sedan operationen och det var dags att ta bort stygnen och lägga nytt bandage. På remissen från fotdoktorn stod det att de skulle lägga ett likadant bandage som förut.
 Då när foten var nyopererad såg det ut så här.


Idag var jag inne på vårdcentralen och de tog bort stygnen. Fast jag är nyfiken och vill se hur det såg ut höll jag nästan på att svimma. Av någon anledning klarar jag inte av att se mitt eget blod.


De tog bort stygnen, tvättade foten det var skönt, tejpade ärret, tejpade min stackars stortå som fått skavsår av det gamla bandaget och drog på en slags tub och sa att det var klart.  Hon sa att tuben sitter så pass hårt att det räcker för att ge stöd åt tån.

Eftersom jag inte kan något om sjukvård och det på remissen klart och tydligt stod ett likadant bandage som tidigare blir jag ju lite orolig. Samtidigt låter det sköterskan säger klokt och bra. 

Det som ställer till det är att det är Skärtorsdag och jag kan inte få tag i någon där jag opererades förrän efter långhelgen. Jag hade bara velat höra dem säga att det är ok.

Är det någon av er mina läsare som kan något om sånt här. Som kan antingen lugna mig eller uppmana mig att genast åka någonstans och fixa till det.  Kan meddela att tuben trycker rätt bra, det känns lite ömt och det borde väl vara bra... Dessutom är ju fotpaketet hälften så stort som tidigare.

13 kommentarer:

 1. Jag har ingen erfarenhet av just denna operation men jag tror att dom brukar veta rätt bra. Foten är ju opererad och åtgärdad så nu behöver du nog inte samma stöd som tidigare. Kanske eller åtminstone vad jag tror.

  Men är du orolig kan du väl ringa sjukvårdsupplysningen? Vet inte dom om sånt här?

  Du kan ju vara försiktig när du går och tänka på vad du gör över påsken, och sen ringa efter helgen om du inte får några vettiga svar från någon annan läsare. Det finns säkert dom som har gjort denna operation eller känner någon som gjort den.

  Däremot så tror jag dom vet ganska bra på VC, dom har nog gjort detta förr, och du behöver nog inte samma stöd.
  Hur länge är du sjukskriven?

  SvaraRadera
 2. Jag är okunnig på området men med mina lekmannaögon tycker jag att bandageringen ser ganska lika ut. Så jag tror nog du kan lita på att det du fick funkar.

  Vad är skillnaden, du som ser det på nära håll?

  SvaraRadera
 3. Ulrika: Det är vad jag hoppas på. Totalt är jag sjukskriven 4 veckor

  Maj: Den översta är ca 7 lager bandage och en "kil" mellan stor och pektå. Den undre har inget mellan tårna och bara ett lager bandage

  SvaraRadera
 4. Min bloggkompis Rosenvante har nyss genomgått samma opperation som du gjort! Titta in till henne och läs om hur hon hade det!
  http://rosenvante.blogspot.com/search/label/Halgus%20valgus
  Jag uttalar mej inte för jag vet inget om det hela men hon är supergullig så henne kan du fråga :)
  Påskkram!

  SvaraRadera
 5. Kom på att hon åkte på fyra veckors rehabilitering på Aruba också........

  SvaraRadera
 6. Om det känns bra så är det bra. Jag jobbar i vården, men bara som adminstratör, så egentligen borde jag kanske inte uttala mig, men det ser jättefint ut! Gör det ont ringer du 1177 och ber om en tid till jourcentralen i helgen.

  SvaraRadera
 7. Vilken skillnad på foten.

  Kram

  SvaraRadera
 8. Ser bra ut tycker jag. Men jag vet inte vad du gjort för någon operation?

  SvaraRadera
 9. Jag har ingen kunskap om fotoperationer men jag tycker din fot ser väldigt bra ut :D
  Glad Påsk på dig!

  SvaraRadera
 10. Syster Lotta är förvisso psykiatrisköterska men de gamla kiruurgkunskaperna letas fram och Ja det är ett helt adekvat bandage! Glad Påsk! /L8

  SvaraRadera
 11. Kan inget men det ser ju onekligen bättre ut;)

  Glad Påsk!

  SvaraRadera
 12. Tack allihop, nu känner jag mig lugnad

  SvaraRadera
 13. Ser bra ut och vi litar på de kunniga som uttalat sig!!
  Glad påsk!

  SvaraRadera