Som ni säkert förstått har jag ägnat tiden innan jul till att laga mat och göra julgodis. Detta eftersom jag är tokig i julen och älskar julförberedelserna. Jag tycker nästan bättre om förberedelserna INFÖR julen än själva julen. Maken är inte lika begeistrad…
Inför nyår är det tvärtom. Visst tycker jag om att fira nyår men det är maken som står för maten (jag behöver bara göra efterrätten)
Detta år blev det en jättegod hummersoppa, helstekt oxfilé med rotsaker och min citroncheesecake. Kompisarna hade varit runt på vingårdar i Frankrike på sin semester så vi fick riktig champagne. Jag brukar inte vara så förtjust i champagne med igår var den jättegod.
Om ni gillar glass med mycket citronsmak kan ni prova detta recept:
Cheesecake med citron (och kiwi)
5 st digestivekex
2 st ägg
1,5 dl vispgrädde
1 dl strösocker
2 dl creme fraiche
1 tsk vaniljsocker
1 citron saft och rivet skal
Bunke 1: Vispa äggvitorna
Bunke 2: Vispa grädden. Sen i med creme fraiche och vispa ihop
Bunke 3: Vispa strösocker och äggulor pösogt. I med vanlijsocker och citronsaft och rivet citronskal. Rör ihop.
Blanda ihop alla 3 bunkarna. Ta en form och smula hälften av digestivekexen i botten. Häll i smeten och smula resten av kexen ovanpå. Ställ i frysen.
Innan servering kan man garnera med skivad kiwi
Måste testa, lagar annars bara cheescake som gräddas i tre olika omgångar. God fortsättning vännen! :-)
SvaraRaderahär blir det inte mer deserter...
SvaraRaderaSäger som Åsa, no more desserter. Jag nöjer mig med att läsa receptet, förstår att det var gott. God fortsättning på det nya året !
SvaraRaderainstämmer i kören av föregående talare :p god fortsättning :) kram
SvaraRaderaÄsch vilka torrbollar ni är. Själv ska jag äta resterna nu.
SvaraRaderaFru Venus testa. Jag kan tre sorters cheesecake och ingen görs i ugnen