söndag 28 november 2010

Morgontidningens vara eller inte vara

Jag prenumererar på morgontidningen och jag börjar undra varför jag gör det.

Jag hinner bara läsa den på helgerna, på vardagarna bläddrar jag snabbt igenom den på kvällen (ibland hinner jag inte ens det). På vardagarna finns dessutom gratisalternativen Metro eller City.

På helgerna händer det att det är röd dag och då får vi ingen tidning eller så är det dåligt väder och då får vi ingen tidning heller (som idag) eller så är det något fel i tryckeriet osv ...

När jag flyttade hemifrån hade jag ingen morgontidning, det skaffade vi när ungarna började behöva det för skolarbete och nutidsorientering sen har vi fortsatt av bara farten. Det känns som om jag aktivt bidrar till miljöförstöringen genom att prenumerera på en tjock dagstidning som jag inte läser. Det mesta kan jag dessutom hitta på nätet eller på TV.

Nej nu har jag bestämt mig. Jag ska sluta med morgontidning när denna prenumeration går ut... tror jag

7 kommentarer:

 1. Vår tidning är så liten och tunn så den märks inte, men den kostar mer per år än era tidningar....

  SvaraRadera
 2. Själv läser vi nyheterna på internet, alla olika dags och kvällstidingar utan att behöva betala. Fungerar utmärkt =)

  SvaraRadera
 3. Jag slutade med tidningen för flera år sedan. Kollade bara de födda och de döda så det var lite dyrt för att ha den...

  SvaraRadera
 4. Har lite liknande dilemma. Hinner läsa morgontidningen på kvällen och ibland på helgerna. Men vanans makt är stor. Kommer sakna tidningen de där sömniga söndagarna, men lite knäppt att betala dyra pengar för något som mest används till att lägga i marsvinsburen.

  SvaraRadera
 5. Hade tidning i arton år fastän jag inte ville, just för att jag inte ville läsa sport- och jobb- och ekonomi- och motor- och alla andra skitdelar, och inte hann läsa de delar jag vile, och för det var ett jädra konkande till pappersinsamlingen.

  Nu har jag skilt mig och har ingen tidning. :-)

  SvaraRadera
 6. Jag prenumererar bara på helgerna. Funkar super. :-)

  SvaraRadera
 7. Så där gjorde vi länge med, hade en tidning ingen läste. Nu mer är det slut på tidning. Och det är inte helt bra...för en sak är tidningar väldigt bra till, tända upp i kaminen!

  SvaraRadera