lördag 27 november 2010

Har ni adventsrustat?

Till den första advent ska man byta batterier i brandvarnaren och skaka brandsläckaren (om det är pulversläckare). Idag har jag vänt på brandsläckaren men batterier glömde jag köpa. Får göra det imorgon.

Nu har jag i alla fall lyckats få upp stjärnor och ljusstakar i fönstren, krans på dörren och röd gardin i köket. Kan sätta mig i soffan och pusta ut.

10 kommentarer:

 1. Ska man göra sånt också? bytte batterier i brandskrikan inte så länge sen, så det får va. Men har ingen brandsläckare, kanske ska införskaffa en sån där liten en (bor så litet). Och pyntat har jag inte gjort här hemma, har inge pynt! Allt försvann i sista flytten, men det blir pynta av imorgon (mor min har massa till övers)
  Tänk.. Första advent redan..

  SvaraRadera
 2. Nej, har inte ens tänkt tanken på att adventsrusta än. Det brukar vara lagom att göra det till tredje advent ungefär...

  SvaraRadera
 3. Bra tips där! Har jag aldrig hört eller ens tänkt på tidigare, men är det någon gång brandrisken är förhöjd så är det nu.

  SvaraRadera
 4. Vi har inte batterier i vår brandvarnare mellan maj - sept, den går på av värmen i rummen... så jag räknar helt kallt med att de håller i tre år!

  SvaraRadera
 5. Shit! Är det krans på dörren redan??!

  SvaraRadera
 6. Ja just det! Idag blire till att snickra upp kransen på dörrn =D

  SvaraRadera
 7. Fick på en brandsäkerhetskurs lära mig att man ska byta batterier i brandvarnaren varje 1:a advent eftersom det oftast är då den behövs och för att man ska veta att man alltid har batterier som fungerar.

  Jag är alltid lite anti när det är dags att plocka fram grejerna men när de väl är framme är det mysigt

  SvaraRadera
 8. Bytte precis batteri min (enda =liten lägnehet) varnare då den pep. har ingen pulversläckare längre. Allt annat är snart klart!

  SvaraRadera
 9. Har inte fått upp nåt i ljusväg ännu men det kommer. Ska rota fram julgardinerna nu tror jag. Kanske :)

  SvaraRadera