onsdag 21 december 2011

Fredagsmys

Standard för svenskt fredagsmys är inte kyckling vilket kronfågelsreklamen försökt få oss att tro utan tacos.

Shamrocks är nog undantaget eftersom vi inte äter tacos så ofta och när vi gör det äter vi det på ett lite annorlunda sätt, vi äter med ris till. Bakgrunden är att jag tyckte att det var lite torftig mat när barnen var små och därför serverade ris till köttfärsen. För dottern var tacos länge tacokryddad köttfärs, ris och majs. Det andra var bara lite lulllull vid sidan av.

När hon kom hem från barnkalas var hon väldigt förvånad över att de inte hade ris till sina tacos ...

10 kommentarer:

 1. Jag i min tur har aldrig förstått storheten med tacos. Jag äter det de gånger barnen på dagis valt det till sin födelsedagslunch, 2 ggr i året. Det räcker bra :-)

  SvaraRadera
 2. Fast just de som lagt rabarber på ordet är väl chipsföretaget. Jag hoppar gärna riset men kan faktiskt rätt gärna hoppa hela tacokonceptet för det mesta. Väldigt sällan blir jag sugen på det.

  SvaraRadera
 3. Vi äter ofta tacos på fredagar och sonen tycker inte riktigt att det varit helg om vi inte ätit det någon dag i alla fall...

  Smart med riset tycker jag!

  SvaraRadera
 4. Haha. Vi äter det ofta på fredagar.

  SvaraRadera
 5. nädu, tacos ser jag som typisk vardagsmat, inget festligt alls över det längre!
  så nej, ingen tacos på fredag. Men kanske idag...det är ju trots allt T-vecka ;)

  SvaraRadera
 6. He he! Det är lustigt det där med "traditioner". Många familjer har matkombinationer jag aldrig hade kunnat tänka mig att ha. Och andra väldigt "annorlunda" som man ABSOLUT kan tänka sig.

  Vår jobbrestaurang har (faktiskt) ris till tacobuffén, så känns dig inte ensam! ;-)

  SvaraRadera
 7. Hos oss hade vi aldrig tacos när barnen var små. Inte förrän jag skilde mig och flyttade, och då var barnen redan 7 och 9 år. Men ris... nä det hade jag nog inte kunnat komma på själv.

  SvaraRadera
 8. Det kan jag förstå att hon blev förvånad! Ris kan man ju också ha :-)

  SvaraRadera
 9. Mina döttrar gillar taco och så gör jag. Det blir inte så ofta men det blir gott om tillbehör när vi väl äter det. Prövade tacopaj sist vilket var kanongott! Jag gillar att hoppa över potatis/ris/pasta och i stället ha grönsaker - men smaken är ju som baken...

  SvaraRadera
 10. Ja, det är lite torftigt att sätta fram till barnen, så vi äter det inte heller så ofta.

  SvaraRadera