lördag 31 juli 2010

Fästingar eller fästningar - shit the same

Under de senaste 20 åren har ön invaderats av fästingar. Varje kväll innan läggdags kollar vi av oss så att det inte sitter någon äcklig liten blodsugare på något konstigt ställe. 

Drottningskär

Vid färjeläget såg jag en skylt där det stod att vi var ”Välkomna till fästingarnas ö”. Jag tänkte att det var lite konstigt att man framhäver något så negativt men samtidigt är det ju bra att man varnar besökare. Vid en närmare titt visade det sig att jag hade fått en släng av dyslexi light det stod nämligen ”Välkommen till fästningarnas ö”. Vi har en stor stenfästning på ön och det var den de ville uppmärksamma.Här inne finns en trevlig restaurang där vi åt god mat och drack vin (jag åt lammklubba).


Efter middagen passade vi på att ta en rundtur inne på fästningen. När jag var liten var den tillbommad men nu har de fixat och öppnat upp den.Toaletten

Lite extra information: de har en jättefin toalett. Som jag skrev i ett tidigare inlägg så cyklar vi hit då och då för att slippa vårt gamla fallfärdiga utedass. 

6 kommentarer:

 1. Nu blev jag så nyfiken på var du är. Var tvungen att googla lite. Vet inte om jag hamnade rätt men jag hamnade på Aspö. Ser fint ut. Jag skulle gärna besöka den där toaletten!

  SvaraRadera
 2. Fast jag skulle inte vilja besöka den där toaletten/stället på natten, i mörkret... Vi bor på Åland, barnen födda på Kumlinge, fästningarnas paradis :-/ Hört om Kumlingesjukan? TBE när den är som värst... Min yngsta har haft Borrelia i snart sex år. Det är bra att kolla och plocka!

  SvaraRadera
 3. jag hitta en fästing i bh:n igår kväll :=(

  SvaraRadera
 4. Knaster: Du hamnade rätt. Aspö i Blekinge skärgård

  Venus: TBE och Borrelia. Undra på att vi letar och vi hittar oxå. Mellan 3-10 fästingar/dag, men de flesta har inte hunnit bita sig fast

  Nina: Man undrar hur de hamnar där, men de hittar de mest konstiga ställen

  SvaraRadera
 5. Oj jag har nog aldrig sett en fästing, kanske en spn i sten någon gång med aldrig en sån med ben som äter oss. Ni ser ut att vara på ett fantastiskt ställe.

  Tack för titten hos mig :) Hit kommer jag tillbaka!

  SvaraRadera
 6. Rut-Knut-Tjut: Tack själv. Ja de med ben ska man akta sig för

  SvaraRadera