måndag 23 september 2013

Vad har hänt med ICA?

Eftersom jag bor när en ICA Maxi och har det som min kvartersbutik har jag nästan alltid handlat där. Förut fanns det flera märken att välja på och jag plockade min vara av det märke som jag ville ha. Men nu har de plagierat Konsums blåvita som fanns på 80-talet och har bara sina egna jävla varor.

Ex om jag vill ha ekologisk sylt av ett märke som ICA haft i alla tider och de skaffat en ekologisk sylt av sitt eget märke, då har de tagit bort mitt önskade märke ur sortimentet. Allt för att sälja mer av ICAs egna varor. Jag säger inget om att de skaffar egna varor, det är jättebra med alternativ men behåll valfriheten. 

Nu håller jag på att kolla runt vad det finns för alternativ runt där jag bor för jag börjar tröttna på detta.  Det verkar dock som att jag istället för att storhandla på ett och samma ställe kommer jag att få åka runt till flera olika stormarknader och handla vissa saker här och vissa saker där. Men jag är en tjurig jävel så det gör jag och jag hoppas att flera kommer att göra likadant.


Den som gapar efter mycket…

6 kommentarer:

 1. Inget jag märkt av än iallafall!

  SvaraRadera
 2. Det värsta är att många av icas egna är sämre än konkurrenternas. Konstiga tillsatser och så. Himla dumt.

  SvaraRadera
 3. Vad trist att valfriheten har blivit sämre! Sånt gillar inte jag heller.

  Kanske du kan prata med butiksansvarig...? De borde vara intresserade av att behålla sina kunder!

  SvaraRadera
 4. Brukar räcka med ett mail till handlaren så löser det sig :-)

  SvaraRadera
 5. Ica Kvantum där jag handlar gör precis samma sak, bara mer och mer av deras egna varor och andra märken försvinner. Grrrr!

  SvaraRadera
 6. Maila, eller Facebooka med butiken. Det brukar hjälpa.
  Jag gillar många av ICAs produkter. Framför allt mozzarellan är supergod och billig. Förpackningarna, däremot, vinner inga designpris.

  SvaraRadera