onsdag 17 juli 2013

En studie av folk på väg

I går kväll landade jag efter att ha tillbringat några veckor i Italien. Och jag måste säga att jag förundras över hur folk beter sig på flygplan och flygplatser.  Men denna resa slog nog rekord i knäppa människor.

När vi ska lägga in våra väskor i hyllan ovanför sätet är det fullt. De som sitter på andra sidan mittgången har lagt sina väskor där istället för ovanför sina platser.

Kvinnan bakom oss har en enorm kabinväska troligen för stor och tung för att godkännas men hon lyckas till slut få in den i bagagehyllan. Hon sitter sen och håller på med sin mobil ej flygplansläge trots att personalen ber henne stänga av den när vi går in för landning.

Mannen framför slänger sig hela tiden upp och ner i stolen så att hela stolsraden gungar. När vi landat sliter han tag i sin väska och rusar längst bak i planet. Men tji fick han för det var bara utgång längst fram så där fick han stå och vänta tills mittgången tömts på folk.

En kvinna några rader längre fram kräktes precis när planet lyfte. Personalen placerade om några passagerare så att hon kunde ligga på sätet längst bak. När vi sen landat så reser sig alla upp samtidigt och sliter efter sina väskor i bagagehyllan. Då tränger sig den magsjuka kvinnan fram till sin plats i mitten av planet för att hämta sin kabinväska. Sen ska hon tränga sig tillbaka bland alla i mittgången för att hämta sin handväska som hon har kvar längst bak…

En annan kvinna har med sig en stor kartong med en uppblåsbar sovmadrass. Den fick hon lägga i en bagagehylla längre fram i planet. Hon gjorde likadant. När alla reste sig så trängde hon sig fram för att hämta kartongen för att sen tränga sig tillbaka och hämta sitt andra handbagage.


När man sen kommer ut till bagagebandet i ankomsthallen så är det ju bäst att stå en bit ifrån för då ser man väskorna och kan gå fram och hämta sin när den kommer. Men nej då ska alla stå så nära som möjligt vilket resulterar i att ingen ser någonting förrän väskan har passerat och då ska de tränga sig fram mellan folk för att hinna ta den innan den åker ett varv till. 

Och alla dessa som kastade sig upp i mittgången för att hinna av planet så fort som möjligt står också där och väntar vilket gör det ännu svårare att förstå varför det var så bråttom ut ur planet.

9 kommentarer:

 1. Ja människor och flygplan blir en lustig krock helt klart!

  SvaraRadera
 2. Människor blir lite tokiga i flygplan.

  SvaraRadera
 3. Kunde inte sagt det bättre själv, så sant!
  Tack för kvällens läs-skratt!

  SvaraRadera
 4. Ha ha det där borde du gör en kortfilm av. Som taget ur verkligheten och man blir lika förvånad varje gång. Det kan ju knappast vara första gångs resenärer allihop.
  Tyvärr är det lika på tåget tro det eller ej
  Ha ett fint slut på veckan

  SvaraRadera
 5. Ja, det finns visst folk av alla slag. Aldrig blir man förundrad över dess beteende... :)

  SvaraRadera
 6. Det är likadant överallt, folk ska först fram. Fattar inte varför man inte kan sitta ner i lugn och ro så länge det bara går!

  SvaraRadera
 7. Det finns många egoister både på marken och i luften.

  SvaraRadera
 8. Jag hoppas dock du har haft härliga veckor i Italien! :)

  SvaraRadera