fredag 26 juli 2013

Planering är A och O


I vanliga fall har jag väldig koll innan jag reser någonstans. Jag tillhör dem som skriver packlistor att jag sen inte följer dem är en annan sak  men inför vår Italienresa blev det inte så bra.

Maken jobbade in i det sista dvs även på måndagen vi åkte på en tisdag, själv hade jag fullt upp med min skola, tentor, lära upp folk på jobbet och vi har dessutom allmänt kaos på jobbet. Jag packade i alla fall ihop en ganska bra packning i en stor bag, visar maken och säger att du kan packa i den här väskan. 

Han tittar på min fulla och sin tomma väska och säger: - Ska vi ha de där? Ska vi inte ha stora resväskan? 

Här blev jag korkad och svarar: - Jaha. Tar fram stora resväskan och slänger ner vår packning i den. Det är bara det att stora resväskan är just stor, så man får plats med så mycket mer och det är då alla de här kan vara bra att ha  sakerna dyker ner i väskan.

I två veckor släpade vi på det stora åbäket som knappt fick plats i bakluckan på vår lilla hyrbil. Allt låg huller om buller i väskan eftersom  de där fåniga banden som ska hålla packningen på plats inte riktigt uppfyller sin funktion. Jag hade massor med packning som jag aldrig använde och maken hade för lite. Hur tänker man när man tar 5 kalsonger för 14 dagar??? 


Nästa gång ska jag stå  på mig och med bestämdhet hävda att det räcker med varsin liten väska. Då tar jag bara med mig det nödvändiga och det brukar räcka.


5 kommentarer:

 1. Förr hade jag alltid med för mycket nu e de snarare tvärtom, men man kan ju tvätta.
  Tog bara handbagage (ryggsäck) förra året men de var lite för lite hehehehe. Fast jag slapp o bära o kånka.
  ha de Fia

  SvaraRadera
 2. Hellre lite för mycket än bara 5 par kalsonger!

  SvaraRadera
 3. Ja, det där med packning är aldrig lätt...

  SvaraRadera
 4. Tvåm sidor av det där med packning Det beror ju lite på vilket syfte resan har men kalsongerna tog då pris. han tänkte kanske vända dem ut och in varannan dag. Rätt tänkt nästa gången tar du bagen. Bara att trycka ihop hur lite bakluckan än är,
  Ha en fortsatt fin sommar

  SvaraRadera
 5. Jag skriver alltid packlistor inför längre resor och bockar av. Blir alltid för mycket packning. 5 par kalsingar räcker bara 5 dagar för mig. :)

  SvaraRadera