måndag 16 januari 2012

Klimakteriekossa

Jag har för mig att jag brukar ha min mens runt månadsskiften. Jag gick och väntade och väntade inget är som väntans tider. Men nej inte kom det något och inte kunde jag komma på när jag hade den sist.

Till slut började jag fundera på om jag kunde vara gravid eller om jag kommit i klimakteriet. Hur ska man veta det? Jag får nog börja skriva upp i min almanacka så att jag har lite koll på det där.

Bara så att ni inte ska gå och oroa er för mig kan jag berätta att den har kommit nu. Men jag undrar hur ska man veta om man är gravid eller om man har kommit i klimakteriet?

10 kommentarer:

 1. Det finns tester som mäter hur långt kommen man är i klimakteriet. Jag fick ta ett sådant test på Läkargruppen. Innan jag fattade att jag kommit i klimakteriet så gick det åt en hel del grav-test. Jag var ju "bara" 38 år då...

  SvaraRadera
 2. Vänta och se. Tror att det ger sig.

  SvaraRadera
 3. Jaa du, jag funderar själ. Har dessutom en hormonspiral så jag har liksom inte mens.

  SvaraRadera
 4. Gravtest visar om du är gravid. Det här med klimakteriet har jag ingen aaaning om. Borde väl gå att mäta det med. Eller så får du väl vänta och se. Om du får massa svettningar, humörsvängningar å sånt utan att mensen kommer, då kanske det är klimakteriet.

  SvaraRadera
 5. Ingen aning. Men kommer den inte och du INTE är gravid, får du köra uteslutningsmetoden. Då är du (förmodligen) i klimakteriet. ;-)

  SvaraRadera
 6. Klimakteriet låter ju inte så kul, men faktiskt väljer jag det framför att vara gravid, så jag hade hoppats att så var fallet för min egen del i alla fall... ;)

  Inget ont om att vara gravid men det var aktuellt för mer än ett decennium sedan och INTE något som lockar alls nu...

  SvaraRadera
 7. Vänta och se. Om du är gravid lär du märka det efter några månader.

  SvaraRadera
 8. ... skrattar åt Nillas kommentar för jag tänkte just att om det sparkas vet man...

  SvaraRadera