måndag 7 november 2011

Elpanna - tråkiga pengar


Att köpa ny panna är tråkiga men tyvärr nödvändiga pengar. Vår är från början av 80-talet dvs antik och vi känner att det är dags att se oss om efter en ny. Jag har ingen lust att stå med en trasig panna om det är vinter och 20 minusgrader ute…

Vi beställde därför hem en el-nisse som skulle titta på pannan och ge oss en offert. Han kom, han tittade, lämnade en folder och sa att han mailar en offert till oss. Idag kom ett mail  där det står att de inte har någon panna som passar?!

Nu undrar jag om det är att de har så mycket att göra att ett enstaka litet hushåll inte är värt att lägga ner energi på. För socklar till pannor måste väl ändå ha standardmått? Nu får vi kolla runt i området och se vad folk har bytt till för pannor, för någon som passar måste det ju finnas.

8 kommentarer:

 1. Att det ska va så krångligt! Vi bytte till värmepump för några år sedan, det bästa vi gjort när det gäller värme till huset.
  hoppas de ordnar sig o inte kostar skjortan.
  ha de Fia

  SvaraRadera
 2. Så kan man ju inte göra!
  Här har vi borrat bergvärme och det blev för oss en riktig hit. Nu hade vi redan vattenbure värme så vi la "bara" ut pengar på värmepump och borrningen och sedan gjorde maken alla installationer, rördragning mm själv så vi slapp undan med väldigt mycket pengar.
  Hoppas ni hittar en annan firma som är mer serviceminded.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Lite slött av honom tycker jag.
  Lycka till!

  SvaraRadera
 4. Vad trist! Vi borrade för bergvärme för några år sedan och det var faktiskt ingen dum affär även om det kostade mycket pengar just då. Med alla dessa kalla vintrar var det värt det!

  SvaraRadera
 5. Haha, vilket märkligt svar......

  SvaraRadera
 6. va? det var det dummaste jag hört. på länge.

  SvaraRadera
 7. Låter ju lite skumt. hade ni några extravaganta krav. rosa med blå blommor på eller något sådant. Lycka till i sökandet

  SvaraRadera
 8. Aha, eller så bor du i samma stad som jag. Vi har försökt i flera år att få köpa en varmvattenberedare utan att lyckas. De vill inte sälja saker här.

  SvaraRadera