måndag 7 februari 2011

Var det verkligen så här?

Fick ett tips om Den bruna maten . Det är några som har hittat en receptkortssamling från 70-talet och som nu lagar dessa maträtter.

Vad sägs om "färserat vitkålshuvud", "skinkägg i gelé" eller "curryris med fruktris och plommonkrans"... Åt vi verkligen sån mat när jag var liten?
19 kommentarer:

 1. Vet inte, men vi åt finsk fläsksås med potatis eller ris och currysås.

  SvaraRadera
 2. Det var det jag skulle säga, allt var inte bättre förr ;-)

  SvaraRadera
 3. Jag vet inte mer än att vi åt mycket kål som man aldrig gör idag.

  SvaraRadera
 4. Näeee!! Vi åt mat och potatis!!

  SvaraRadera
 5. Skinkägg? jag visste faktiskt inte att skinkor lägger ägg.

  SvaraRadera
 6. Håller med Lippe. Var det inte kött och potatis så var det fisk och potatis. Emellanåt fick vi kyckling med ris. Thats allt. Mina föräldrar åt räkor med pain riche på fredagskvällen. Har för mig att jag och min syster fick korv med pommes då.

  SvaraRadera
 7. Kött och potatis, ibland någon äcklig rotfrukt.

  SvaraRadera
 8. Inte jag, däremot fanns det gripes (strimlad komage), hjärna och liknade ibland! Nej, inte gott!

  SvaraRadera
 9. Känner jag inte igen. Inte någon av rätterna faktiskt, och jag hade ju iallafall min tonårsperiod på 70-talet. Min mamma lagade ganska ofta helstekt kyckling(söndagar), skinkstek eller annan stek med sås och kokt potatis. Fläskkotletter kommer jag ihåg, och någon äcklig köttfärsgryta*ryser* med ärtor. Korv ibland, köttbullar ibland...hmm...falukorv med stuvade ärtor...fisk vägrade jag. Jambalaya vet jag att mamma försökte sig på, vilket var något nytt och hett då*ASG*
  Maken och jag återupplivade gamla matminnen ikväll, vi gjorde en fondue*skratt*. Det tyckte vi var jättegott när vi träffades, och det åt vi med alla kompisar väldigt ofta. Idag så var det inte lika gott som vi minns att det var...

  SvaraRadera
 10. En sån låda med receptkort hade jag! Men jag måste säga att de verkligen valt ut de allra värsta rätterna, det fanns de som var goda också.

  SvaraRadera
 11. Det där låter verkligen inte gott. Nä sån konstig mat åt då inte vi i alla fall.

  SvaraRadera
 12. Men blä. Inget för mig kan jag säga. :-)

  SvaraRadera
 13. Det var inget vidare lockande, du! :-)

  SvaraRadera
 14. Mycket potatis var det. Och de älskade fiskpinnarna! Låter inget vidare - men kanske är?

  SvaraRadera
 15. En sådan där låda med kort hade min mamma när jag var barn. Jag tyckte den var väldigt spännande att bläddra i. Jag minns inte om hon använde korten. Vi åt stekt potatis med bräckt skinka och spenat. Ibland åt vi lappskojs.

  SvaraRadera
 16. uppvuxen ute vid den nord norska kusten så var det:fisk,fisk och ännu mera fisk...med potatis...ps...dom som säger att man blir smart av att äta fisk...dom ljuger :D

  SvaraRadera
 17. Uppfödd på kött, potatis, brunsås o sönderkokta ärter/morötter, riven vitkål, morotsstavar o ännu mer kött o potatis. Finns anledning till att jag numera undviker potatis, kött o älskar färska grönsaker.

  SvaraRadera
 18. Alla verkar minnas kött och potatis. Jag minns även bacon och blodpudding. Tror att denna länk mest visar "festmat". Men jag är tacksam för att slippa gå på den festen om man säger så. Bilderna ser verkligen mindre aptitretande ut

  SvaraRadera