måndag 13 april 2015

Rostat bröd


Jag har en brödrost som man kan ställa in på en skala mellan 1-6 beroende på hur rostad man vill att brödskivan ska bli. Jag gillar ganska svagt rostade mackor så jag har den på 2.

Nu kommer problemet: 
 • Första mackan blir för svagt rostad så jag får trycka ner den igen och stå och passa för att få upp den innan den bränns. 
 • Andra mackan brukar bli perfekt. 
 • Tredje mackan blir bränd, då får jag återigen stå och passa och trycka upp den innan den är klar och så får jag fortsätta att göra om jag ska rosta ännu fler mackor.
En 2:a borde ju vara lika rostad varje gång, eller? Varför har man denna skala 1-6 om den inte fungerar? 

Med tanke på det irritationsmoment detta innebär så skulle jag nog föredra en brödrost utan skala som jag passade manuellt hela tiden. Då skulle jag i alla fall veta vad som gällde.
6 kommentarer:

 1. Typiskt brödrostar! Valde en dyrare variant, som vinst i ett lotteri. Den rostar kanon! Men har bara haft den några veckor så det kan ju ändra sig!

  SvaraRadera
 2. Låter som om du ska kolla efter en ny brödrost :D sicken luring.

  SvaraRadera
 3. Tycker du ska skaffa en utan skala, själv rostar jag alltid brödet i ugnen ;)
  Våran gamla brödrost gick sönder och hitta ingen ny så det blev och förblev ugnen ;)
  Kram Sanna

  SvaraRadera
 4. Är inte det en naturlag att alla brödrostar beter sig just så? Det har alla brödrostar jag någonsin träffat gjort i alla fall. Men ska man tro Ezter finns det kanske sådana som inte gör det?? Undrens tid är inte förbi alltså. Nu måste jag nog fundera på en ny brödrost så småningom.

  SvaraRadera
 5. Gör som engelsmännen, rosta på en bit al folie direkt på spisplattan, blir perfekt :-)

  SvaraRadera