torsdag 11 september 2014

Har liksom ingen lust

Nu är semestern slut sedan länge och vardagslunken verkligen vardag igen. Ändå har jag svårt att komma in i rutinen att laga mat och matlådor.

Jag har tappat inspirationen.

Har ni några tips på lite roligare vardagsmat som gör att jag kan komma igång igen.

Jag har funderat på någon av alla matkassar man kan prenumerera på med det räcker inte till både middag och matlåda dagen efter.

8 kommentarer:

 1. Denna eviga matfråga, den är så tröttsam. Jag försöker också hitta på veckolistor, men det går sådär. Ja, det här var ju inte direkt till nån hjälp för dig direkt.

  SvaraRadera
 2. Färska lasagneplattor varvas med en kokt röra:grädde (valfri sort), bladspenat, bladpersilja, vitlök, svamp, cruchad bacon och parmesan. Enkelt, mättande och gott!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Alltså, jag är så bortskämd! Herr Fransson lagar typ all mat, och han ägnar gärna söndagarna till att laga tre rätter inför veckan som kommer...

  Oj då... , det här var ju inte heller till nån hjälp för dig... Borde jag erbjuda Herr Fransson till uthyrning?

  SvaraRadera
 4. Jag är ett stort fan av hemlevererade matkassar, så jag var ju inte heller till större hjälp.

  SvaraRadera
 5. Och jag har stiltje, noll idéer!

  SvaraRadera
 6. Nope. Tyvärr inga bra idéer här heller. Äter en hård smörgås till lunch, och middag när jag kommer hem (som mannen förhoppningsvis redan fixat).

  SvaraRadera
 7. Jag har sedan ett år haft en grotesk sallad, och kyckling eller fisk till. Ibland nöt eller fläsk. Lite olika såser, men det är enda variationen egentligen. Ingen pasta, potatis eller något annat. Enkelt gott och alla har gillar.

  SvaraRadera
 8. Tycker det är skitjobbigt att komma på middagar trots jag lagar mat i mitt arbete.
  Men... Köttfärslåda är gott. Skiva potatis och gör en köttfärsås där du har i västenbottenost och grädde i. Det är jättegott. Jag brukar ha lite oregano i åxo. Sen har vi ju en god fiskgratäng jag brukar göra där jag gör såsen av grädde, ostcreme chilisås och citron som du droppar i lite. Salta och peppra och häll sås över fisken som du åxo saltat och pepprat.
  Sen kan du...äh nu får jag ge mig.
  Ha nu en skön lördag och kram

  SvaraRadera