onsdag 9 oktober 2013

Rensning


Många av mina vänner läser en bok och sen ger de bort den. Jag har alltid haft svårt för att göra mig av med böcker, när jag har läst den vill jag ha den kvar. Min bokhylla har därför varit proppfull och haft böcker i dubbla rader på varje hyllplan. Maken som aldrig läst en bok i hela sitt liv sa blankt nej när jag ville köpa en bokhylla till, han tyckte att det räckte gott och väl med de vi har.

I helgen tog jag mig i kragen och rensade såna som jag vet att jag inte kommer att läsa igen. Nu undrar jag var man kan göra sig av med böcker. Finns det någon som är intresserade av gamla böcker i hyfsat skick? Jag tänkte på skolor, ålderdomshem, härbärgen, Myrorna - vad tror ni. Vet ni något bra att göra med dem?


9 kommentarer:

 1. Kolla med skolor eller ålderdomshem. Eller lägg i en vänthall, på ett bussäte, i fikarummet på jobbet ... eller skänk iväg ... Om du har FB kan du kanske "annonsera" där ... Gratis är gott och jag har själv fått en kasse böcker av en kompis, som jag nyligen skänkte vidare i min tur ...

  SvaraRadera
 2. Jag skänker till Erikshjälpen, men en gång hade jag en kompis som sökte böcker till ett projekt så jag tömde hyllorna. Har svårt att skiljas från en del darlings.

  SvaraRadera
 3. Lägg på café, väntrum och sätt en lapp med :Varsågod!

  SvaraRadera
 4. Det beror väl på vart man bor. Här i Sundsvall finns något som heter Fyndlagret. Där kan man lämna böckerna och få 5:- st i handen Annars är ju Erikshjälpen ett bra alternativ
  ha det så bra

  SvaraRadera
 5. Jag tar med böcker till jobbet...

  SvaraRadera
 6. Känner igen mig där. Har lite svårt att skiljas från mina böcker. Men ibland måste man bara röja lite. Det har blivit Erikshjälpen, men nu har jag ju fått lite fler tips. Tack för det. Ha nu en riktigt skön helg.

  SvaraRadera
 7. jag är nog likadan, jag får till och med böcker av mamma som hon inte vill ha kvar :)
  second hand kanske :)
  kramar

  SvaraRadera
 8. Borde varit där nu känner jag...
  Vi har "byta-lämna-ta en pocket" hyllor på jobbet :-)

  SvaraRadera
 9. Nu för tiden köper jag bara pocketböcker.. läser och lämnar bort, så slipper jag ha dom kvar :-)

  SvaraRadera