lördag 23 mars 2013

Börjar bli stammis

i svenska kyrkan. Återigen har jag tillbringat en lördag med barndop och jag måste säga att jag uppskattar flexibla präster.

Barn är som de är och inte alltid tysta när det är tänkt att de ska vara det. Prästen säger:

-här är det tänkt att vi ska läsa Fader Vår men jag tror att vi sjunger först och tar den sedan istället

och så var det fixat. När våra ljuva stämmor började mumla i takt till musiken tystnade barnet och sen kunde bönen läsas i lugn och ro.

En sak som jag ofta funderar på när jag befinner mig i kyrkan är varför det bara blir detta tysta knappt hörbara sorl. När  trosbekännelse och bön ska läsas i korus hörs bara prästen och av församlingen hörs ett svagt knappt hörbart mummel. Samma sak vid psalmsång, även om det är kända psalmer som Trygga räkan som nästan alla kan så går det knappt att höra en enda ton utan bara detta tondöva mumlande

7 kommentarer:

 1. Varför ändrar de inte tonart? Jag älskar att sjunga i kyrkan men det är ju hopplöst, antingen får man pipa eller ta till bastoner - och bägge låter överjävligt illa. Tror sjutton det att alla mumlar :)

  SvaraRadera
 2. Tro delvis som Agneta. Men också att fler än jag är väldigt oreligiösa och därmed väldigt ointresserade av att sjunga religiösa sånger. Jag sjunger inte.

  SvaraRadera
 3. Jag skulle gärna sjunga om jag bara kunde! Just i kyrkan känner jag ännu större längtan att kunna sjunga! Hosianna, t.ex. den skulle jag vilja sjunga med i!

  SvaraRadera
 4. Jag sjunger, ända tills någon sparkar mig på benet och ber mig hålla käften...

  SvaraRadera
 5. Där satt du pilen mitt i prick. Det är ju inget man tänker på det där med sorlet men visst är det så. Jag sjunger som en gaphals även i kyrkan men jag får känslan av att ljudet försvinner upp i taket. Det är ju så stort där. När min son gifte sig var det i en liten liten kyrka. Där hördes vi minsann. På gott och ont
  Ha ett fint avslut på helgen

  SvaraRadera
 6. Ha ha trygga räkan.....Håller nog med om att de flesta psalmer går så högt. Nu gillar jag att mima, så det passar ju mig. Ha en fin kväll.

  SvaraRadera
 7. Jag har sånt tinnitus och hör illa, så det är alltid sorl för mig , men jag gillar att sjunga i kyrkan!

  SvaraRadera