söndag 21 augusti 2011

Dagens fråga


Det senaste halvåret har jag vid tre olika tillfällen sett att polisen har nykterhetskontroller vid centrum på lördagsförmiddagarna och det är väl jättebra. Men jag funderar på hur de tänker eftersom de inte står där när centrum öppnar utan någon timme senare och då kollar de bara bilar som ska till centrum inte från.

Jag menar att folk som är lite bakis och inte ska köra bil hänger väl på låset till systemet när de öppnar. Vore det inte smartare av polisen att ha kontrollen när dessa kommer till centrum inte när de redan har åkt därifrån?

10 kommentarer:

 1. Jo, men så långt har de inte tänkt än. Om fem år gör de tvärtom ;-)

  SvaraRadera
 2. hm... först 10 rasten sen "blåskontroll" kanske...

  SvaraRadera
 3. De vet väl om att de skulle få för mycket att göra om det skulle göra på det sättet. Det har de varken personal- eller ekonomiska resurser för. Poliser är också människor.

  SvaraRadera
 4. Här har de kontroller HELA TIDEN!

  SvaraRadera
 5. Alltså i stan, inte på venusberget.

  SvaraRadera
 6. Fast det är inte alkoholisterna de vill åt, egentligen. De är vi vanliga och som tror att vi är nyktra tidigare än vi är. Har jag hört från säker poliskälla. Och vi hänger inte på låset. Så den bästa tiden är mellan 11-14.

  SvaraRadera
 7. Jag tror Singelmamman har en poäng där. När det gäller de verkliga återfallsförbrytarna finns nog en viss uppgivenhet.

  SvaraRadera
 8. Önskar att de tog alla rattfyllerister alla kategorier!!
  Jag ser rött när jag tänker på hur det kan gå!

  SvaraRadera
 9. Kan bara instämma med övriga talare!!! Kram

  SvaraRadera
 10. Kan man tycka, ja!! Jag tycker att det skulle vara nolltollerans på alkohol i samband med fordonskörning av alla de slag!!

  SvaraRadera