tisdag 31 maj 2011

Vem ska jag vara mest arg på

Nu har det hänt igen. Sonen har med mycket möda och stort besvär lämnat in sina skoluppgifter och för andra gången har läraren "slarvat" bort dem.

Första gången var i julas. Då trodde jag inte riktigt på sonen utan antog att han inte hade lämnat in uppgiften men det visade sig att det var flera elever som drabbats av detta. De har lämnat in uppgifterna men läraren som tydligen är väldigt disträ har slarvat bort dem. Den gången hade sonen dessutom blåst sin dator så han hade inte anteckningarna kvar utan fick göra om dem. Pga hans svårigheter så fick jag hjälpa honom med dessa uppgifter.

Vi pratade om vikten av att spara ner allt eftersom det hade varit betydligt enklare att bara hämta arbetet på datorn igen.

Nu säger han att det är tre uppgifter som måste lämnas in. Två av dem vet jag att han har gjort (eftersom jag fått hjälpa till), den tredje kan vara så att han inte lämnat in (för den känner jag inte igen).

Men de första två har läraren lyckats slarva bort igen! Och sonen har återigen blåst datorn! Vem ska jag vara mest arg på?

Helgen är räddad vi ska återigen gå igenom tidig medeltid och upplysningstiden. Jag får läsa frågan för sonen och sen läsa texten i läroboken. Han skriver svaret och jag får rätta stavningen. Sen nästa fråga. Det tar sin tid, tur att det är långhelg.

18 kommentarer:

 1. Hmm...en sådan lärare är inte bra, jag hade tagit upp det med honom och rektor.

  SvaraRadera
 2. Lägg ALL! din ilska på läraren. Och be sonen lägga alla sina uppgifter på ett USB-minne nästa gång.

  SvaraRadera
 3. Morr. Du ska vara mest arg på läraren tycker jag. Han har begått samma stora misstag en gång till. Sonen kan inte rå för att läraren är slarvig. Elever har rätt att vara lite slarviga tycker jag.

  SvaraRadera
 4. Håller med Singelmamman, får inte lärare prickar hos er? Kram till er båda.

  SvaraRadera
 5. Alltså, den andra kramen är INTE till läraren.

  SvaraRadera
 6. Men HERREGUD!
  Om läraren slarvar bort elevernas arbeten får väl han/hon ta konsekvenserna! Precis som alla andra när de slarvar bort saker!
  Fan vad arg jag skulle vara om jag var du! Och INTE på sonen.

  SvaraRadera
 7. Alltså, det är inte rimligt att din son ska tvingas göra om arbetsuppgifterna.
  Läraren har klantat till det (vilket alla gör ibland) och då måste ju i hela rimlighetens namn också läraren lösa problemet.

  Ah men nu är jag nog klar.

  SvaraRadera
 8. Har du kontaktat skolledningen. En lärare får inte tappa bort uppgifter. Min son råkade ut för det nu i vår på komvux. Till slut handlade han genom att ringa upp rektorn för att få klarhet i det han visste att han lämnat men läraren sa att hon inte hittade. Efter några dagar hade läraren hittat det ????????

  SvaraRadera
 9. Ska den personen verkligen vara lärare?/Vimsiga mamman...

  SvaraRadera
 10. När man vet hur mycket dom sliter med en uppgift så känns det för jä....t att den slarvas bort!!!!!!
  Eftersom det är andra gången så skulle jag bli tokigt och ringa till rektorn!!
  Tycker synd om din son!
  BRA att han har dig som nu hjälper till!!!!

  Kram Eva

  SvaraRadera
 11. Meeeen åh... så tröttsamt.
  Stackars sonen. Han har en snäll mamma.

  SvaraRadera
 12. Men jösses. Vilket elände.

  SvaraRadera
 13. Läraren ska ha skäll. Sonen ska tipsas om USB minne.

  SvaraRadera
 14. Man blir förvånad, det blir man. Är själv vädligt virrig men elevarbetan brukade ALDRIG försvinna. (ibland fick man leta länge i högarna, det fick man...)

  Fast: Vad som helst kan hända, så eleverna OCH lärarna borde ha mappar i skolan för att arbeten ska kunna ligga där och sökerhetskopieras.

  Tycker du ska prata med läraren som får leta litet mera och ni koncentrerar er på den tredje uppgiften. // Tänker Spader som varit lärare länge!!

  SvaraRadera
 15. Läraren !! Oerhört nonchalant tycker jag. Inte kan en lärare skylla på att han/hon är disträ? Sen säger jag som Tant Grön. USB USB USB :)

  SvaraRadera
 16. USB minne ja,det låter som en god idé,men alltså den läraren...låter helt otroligt! Tappa bort arbeten?? Näe...

  SvaraRadera
 17. läraren borde få en skriflig varning...det är totlat brist på respekt för sina elever h*n visar med sitt beteende...en gång kan vara otur...flera gånger=slarv från lärarens sida!! en annan hade nog blivit vansinnig på läraren!

  SvaraRadera
 18. Låter som en lärare i en skola mina barn har gått i. Dock har de klarat sig från sådana fadäser. Klantig lärare som borde ha smäll på fingrarna...

  SvaraRadera