5 dl rågflingor
5 dl dinkelflingor eller fiberberikade havregryn
1 dl havrekli
1 dl vetegroddar
1 dl krossade linfrö
1 dl solroskärnor
1 dl grovhackad mandel
Kanel
Kardemumma
4 msk rapsolja
Ca 1 dl vatten
Ca 3 msk acaciahonung
Gör så här: Ta fram en stor plåt som har lite djup. Blanda ihop alla torra ingredienser (utom kanel och kardemumma)
Strö över kanel och kardemumma
Ringla över rapsolja och honung, droppa vatten över och arbeta samman müslin
Rosta i ugnen på 175 ca 20 minuter - rör om i halvtid
Tillsätt gärna torkade aprikoser eller russin när det är klart
Jag brukar röra ihop vatten och olja i ett glas och sen hälla över, har nog lite mer honung än vad som står . och som ni säkert listat ut har jag delade aprikosbitar istället för russin.
Låter himla gott! Kanske värt att testa... Kram
SvaraRaderaVad då arbeta samman?
SvaraRaderaRäcker det inte med att röra om?
(Allt som inkluderar kladdiga händer är jag försiktig med:)
Åsa: jag brukar ta på mig kirurghandska och gegga ihop det. Om man bara rör om tycker jag att det är svårt att få allt "fuktigt"
SvaraRaderaStjäler receptet på studs!
SvaraRaderaLåter smaskigt och ganska enkelt!
SvaraRaderaMan blir sugen på att baka!