onsdag 9 maj 2012

Mörkläggningsgardin

Sonen har morgonsol och har därför haft en mörk rullgardin i rummet. Innan hans operation renoverade vi hans rum och slängde ut den gamla rullgardinen som med tiden blivit rätt sunkig. Jag inhandlade en ny på IKEA men kan man tänka sig, fästena var omgjorda. Förr var de i metall nu är de i plast bara smäck med andra ord.

Rullgardinen har ännu inte monterats upp, men nu har ju våren kommit och med den morgonsolen. Högljudda diskussioner hörs från sonens rum angående bästa sättet att få upp gardinen utan att behöva använda plastfästena de gamla hade vi så klart slängt innan vi kom hem med den nya.

8 kommentarer:

 1. Det finns väl i metall att köpa i en vanlig affär? Tror inte jag har några liggandes, men hojta till hos mig om du vill jag ska kolla!

  SvaraRadera
 2. Vi har också en bråkig rullgardin! Längst ner brukar det sitta en träpinne som man kan dra i. Den har vi dragit loss! Vi har försökt att tejpa fast den med rejäl svart tejp, men det har inte gått, så nu är träpinnen borta...

  SV: Japp, vi chattar på Boktipset.ses sajt och svaren kan läsas i realtid av alla och även dagen därpå. Det är otroligt roligt att få ställa frågor direkt till författaren! Mycket kul!

  SvaraRadera
 3. Här vänjer vi oss vid ljuset och klarar oss med persienner. Det går så där.

  SvaraRadera
 4. Jag köpte en vanlig, svindyr, mörkläggningsgardin på Hemtex åt sonen. Han har inte morgonsol men han störs av ljuset ändå. Dottern min sover med direkt sol in i rummet. Utan någon som helst gardin. Jag är som alltid mitt emellan, en persienn.

  SvaraRadera
 5. Alltså jag är inte en persienn, jag har en, i fönstret. DKBF.

  SvaraRadera
 6. Själv blir jag inte störd av ljuset, men Esset gnäller hårt. Vi skaffade persienner hit till lägenhetens sovrum. De är aldrig bortvickade.

  SvaraRadera
 7. Så där är de ju så ofta, nämligen att man kan spara en grej år ut o år in o när man kastat den, ja DÅ behöver man den??!

  SvaraRadera
 8. Hehe! Snillen spekulerar... ;-)
  Hoppas ni kommer på något bra sätt.

  SvaraRadera