lördag 3 april 2010

Påskbordet

Här är min favorit på påskbordet, att den är superenkel att svänga ihop är ju bara ett plus. Den är egentligen godare dagen efter men då brukar den ha fått en grådaskig färg eftersom avocadon blir grå

Botten:
200 g riven kavring
50 g smält smör

Lägg den rivna kavringen i en form med löstagbar kant. Häll över det smälta smöret. Knåda ihop och tryck ut. Ställ i kylen medan du gör det andra


Fyllning:
2 ägg
1 röd lök
200 g skalade räkor
200 g rökt lax
2 st avocado – citron över
2-3 msk majonäs

Hacka och blanda ihop. Bred fyllningen över pajbotten.

Garnering: rom, dill, ägg, räkor eller vad du känner för

2 kommentarer:

  1. Den där kopierade jag rakt av, in i mitt worddokument med recept. Den heter Shamrocks lax och avokadotårta.

    Den verkar väldigt god!

    SvaraRadera
  2. Såhär några år efter, den ska jag göra i påsk! Tack för fint tips!

    SvaraRadera