onsdag 18 februari 2015

En känsla av panik


Det hände sig vid juletid, närmare bestämt i julas och jag upptäckte att jag hade gått 50 dagar över tiden.

Äldsta barnet har precis flyttat hemifrån och jag brinner inte precis av längtan efter en liten sladdis… 

Jag vet oxå att man inte har så många dagar på sig att åtgärda sånt här och med alla röda dagar som var i julas kunde tidsgränsen lätt passeras.

Jag fick rusa iväg till apoteket och köpa mig en graviditetstest som visade att jag inte var gravid. Skönt. Dagen efter kom mensen  - 100 spänn i sjön men det var det värt.

Nu funderar jag på hur jag ska lösa detta. Jag kan ju inte springa och köpa graviditetstester på löpande band bara för att jag kommit i klimakteriet.


10 kommentarer:

 1. Men oj, vad skönt att det inte var som du först befarade! Jag hann bli helt matt :)

  SvaraRadera
 2. Hahaha, nej, bevare mig väl... Här är det regelbundet som en klocka. Tyvärr!

  SvaraRadera
 3. hahaha nä det blir dyrt, Den där "tilten-i-termostaten" ställer till det.
  ha de Fia

  SvaraRadera
 4. Amen fy farao! Tänk att börja om.... hu!

  Tja, det är väl avhållsamhet som gäller då :P

  SvaraRadera
 5. Du fick nog lite puls där innan svaret visade sig kan jag tänka mig. 100 spänn i månaden kan ju bli lite väl mycket men....kanske värt det.
  Kramen

  SvaraRadera
 6. Det är en bra fråga som det pratas alldeles för lite om!
  Inte vill man hålla på med hormoner och spiraler och andra grejor när sannolikheten för att bli gravid är väldigt liten. Men den finns ju där! Och säkra perioder har man ju inga längre, som man kan vara säker på, i alla fall. Och hur ska man veta att det aldrig mer kommer någon ägglossning? Kroppen kan vara oberäknelig! Det borde absolut pratas mer om preventivmedel för klimakterikvinnor!
  Själv är jag steriliserad sedan nästan 10 år tillbaka. Praktiskt!

  SvaraRadera
 7. Trodde först du berättade om vad du hade drömt i natt :-)
  Ja, smart är väl att få lite tips om preventivmedel..."minipiller" är ju inte dumt att kanske prova? Själv hade jag hormonspiral i många år, och nu knaprar jag östrogen mot vallningar...mår nu prima!

  SvaraRadera
 8. Så var det för mig också när jag kom i klimakteriet och jag var ju bara 38 när det började. Gjorde av med ganska många 100-lappar på gravtest då... Förra veckan när jag stod i receptionen på jobbet tog jag emot en kvinna född 1969. Hon var gravid och skulle till barnmorskan.

  SvaraRadera