söndag 26 oktober 2014

Studentskiva

Dottern tar studenten i vår och de har bokat lokal för studentskiva. OK det är helt normalt. Men klassen vill att föräldrarna kommer på studentskivan!

Är det något nytt påfund?

Inte ville jag ha föräldrarna med mig på min studentskiva eller som dottern sa det: - Då kan jag lika gärna äta söndagsmiddag med er hemma för det kostar i alla fall inget.

Hur har det varit när era barn tagit studenten? Har ni varit med på studentskivan eller inte?

Det verkar som att de vill att vi ska betala 400 kr och äta med dem. Sen ska vi gå och de ska ha fest tillsammans med sina kompisar. Om jag ska betala 400 kr vill jag allt dricka lite vin till maten för det brukar inte vara någon höjdarmat på dessa fester men då kan jag inte köra bilen och hämta dottern efter festen och det vill jag oxå göra.

Ja ja den dagen, den sorgen. Men jag är nyfiken på hur det är där ni bor när barnen har studentskivor.

9 kommentarer:

 1. Nix, här har det inte varit tal om föräldrar på studentfesten!

  SvaraRadera
 2. Tja var o en har väl haft sin studentskiva hemma med föräldrar, släkt o kompisar men senare på kvällen har en del utav dem gett sig ut på egen hand.

  SvaraRadera
 3. Tror det är ganska vanligt faktiskt. Min dotter hade inte så, men hon var inte på någon studentskiva med klassen öht. Men jag har hört andra där föräldrarna är med en kväll och sen har de själva studentpartyt en annan kväll. Jag tycker också det verkar skumt. Vad ska vi gamlingar dit att göra liksom?

  SvaraRadera
 4. Här firas det med studentmottagning i det egna hemmet tillsammans med familj, släkt o vänner. På kvällen firar studenten/studenterna tillsammans med andra studenter.
  Kram // Gafflan

  SvaraRadera
 5. Killarna hade studentmottagning hemma, och äldsta killen var hemma hela kvällen med kompisar och firade.
  Yngsta samma sak, fast han gick nog iväg senare och firade med sina andra studentkompisar.

  SvaraRadera
 6. Det har jag aldrig hört talas om. Kanske det är nåt nytt. Men jag kan tycka att det går väl rätt mycket pengar till student festligheterna ändå, för 400:- per person är ju rätt mycket pengar.
  Ha nu en fin vecka.
  Kramen

  SvaraRadera
 7. Mottagning hemma för familj, släkt och vänner efter "utspringet". Sedan besök av hela klassen någon gång under natten.

  SvaraRadera
 8. Det är nog bara ett sätt att finansiera festen på! Ni betalar dyrt för lite mat och det blir pengar över till dem att festa för! :)

  SvaraRadera
 9. Själva studentdagen hade vi middag och tårta här hemma tillsammans familjen sen sprang han iväg med kompisarna på roligheter. Det var det enda vi var med på, hemma tillsammans. De "träffar" och fester de hade innan var det bara ungdomarna, inga föräldrar.

  Ann-Louise

  SvaraRadera