söndag 2 juni 2013

Cykeltjuv

Jag har en gammal skruttcykel från mitten av 80-talet. Den är för gammal för att vara modern och för ny för att vara häftig. När jag cyklar till Ica Maxi behöver jag inte låsa den för den står alltid kvar när jag kommer tillbaka. Kort sagt - ingen vill ha den.

När mormor dog tog vi hem min mammas gamla cykel från landet, den som hon fick när hon fyllde 15. Den är lite skruttig men ganska charmig. Den har stora ballongdäck och (tänk er falukorvsringar) och lite rostig är den här och var, men den har affektionsvärde för mig.

Båda cyklarna står bredvid varandra på tomten och ingen av dem har blivit servad efter vintern dvs platta däck. I morse när jag kom ut på tomten upptäckte jag att den ena var borta. Någon har alltså lagt beslag på en cykel med punktering och gissa vilken. Jo min mammas gamla cykel som jag gärna hade haft kvar, men den fula 80-talscykeln den står kvar.

13 kommentarer:

 1. Fy vad tråkigt! Fan vad jag hatar folk som inte kan låta andras saker vara!
  Vi blev också bestulna på en cykel. Men det var som tur var en som vi skulle köra till timmen för den var inte hel någonstans - skönt att bli av med den tänkte vi! Och gott åt tjuven! (Men ändå - skilj på ditt och mitt för helvete!)

  SvaraRadera
 2. Fy så tråkigt. Men kanske det bara är någon som plötsligt blev trött och behövde den till stationen. Hoppas den kommer tillbaka.

  SvaraRadera
 3. Så dumma de var! Ta en cykel med punka! Hoppas du hittar den!

  SvaraRadera
 4. Men! Hur fräckt som helst att ta någon annans grejer! Fy på dom!

  SvaraRadera
 5. Jag tror det finns en speciell plats för cykeltjuvar i helvetet!

  SvaraRadera
 6. Trist. Tydligen är de där gamla ballongdäckscyklarna "kult" o attraktiva tjyvgods även om den är i uselt skick.

  SvaraRadera
 7. Tjuven hade alltså samma smak som du. :)
  Jag hatar alla som inte kan skilja på mitt och ditt.

  SvaraRadera
 8. Cykeltjuvar borde bli av med skorna och tvingas gå barfota på ojämn grusväg resten av livet...

  SvaraRadera
 9. Nej vad arg man blir för tyvärr så är det ofta rena busstreck Man kan se cyklar slängda lite här och var. Eftersom det är en ovanlig cykeln så lär de inte cykla runt på dem med chans att upptäckta.
  Trots detta ha ett fint slut på veckan

  SvaraRadera
 10. Skit. Jag ska fixa en cykeltjuvs-vodoodocka!

  SvaraRadera