tisdag 22 juni 2010

Sill till midsommar



Maken har fått för sig att vi ska fixa egen sill till midsommar. Vi begav oss till stora affären och handlade det som behövdes. Det började bra med att maken hällde ut spadet som sillen låg i... Istället för vanlig inlagd sill gjorde vi då "senapssill" och "kaviarsill".




Kaviarsill: Skär inlagda sillfileér i lagom bitar, hacka röd lök och gräslök, blanda i röd stenbitsrom. Häll allt i creme fraiche och blanda ihop

Senapssill: Blanda ihop
1 paket inläggningssill, skär i lagom bitar
2 dl crème fraiche
1/2 dl senap
1 röd lök, hackas
1 msk strösocker
1 msk vinäger
finhackad dill

4 kommentarer:

  1. Låter supergott! Kaviarsillen ska jag nog testa! Allt är godare när det är hemgjort.

    SvaraRadera
  2. Vi brukar köpa Abbas 5 minuters sill när vi är i Sverigelandet och lagar sen Basilikasill, rosépepparsill och senaps sill, supergott! Ska skriva ner dina :-)

    SvaraRadera
  3. Fru Choklad och Fru Venus: Jag hoppas att de är goda. Annars blir ni väl jättebesvikna på mig som lurar er till sånt här

    SvaraRadera
  4. Fru Venus: Vad kul att du blivit följare på bloggen. Välkommen!

    SvaraRadera