söndag 23 december 2012

Brända mandlar

Nu är julstöket i full gång. Först har jag gjort Leilas saffranssnurror och ätit tre stycken och nu har jag gjort brända mandlar


Jag gör bara julgodis som går fort att göra och som inte är krångligt. Brända mandlar är jättelätt, här får ni receptet:


Ingredienser
250 g mandlar (ska inte skalas)
250 g Strösocker
3/4 dl vatten

  • Lägg mandlar, strösocker och vatten i en kastrull och sätt på hög värme tills vattnet kokar och massan börjar bubbla. Rör ofta med en gaffel.
  • Sänk sedan värmen tills vattnet är helt förångat och sockret har utkristalliserats igen.
  • Sockret ska sedan smälta, men endast delvis så att det lägger sig i klumpar runt mandlarna.
  • Rör hela tiden.
  • Häll ut mandlarna på en bit smörpapper och skilj på dem med en gaffel

6 kommentarer:

  1. Det där lät ju inte så krångligt, kanske ska göra o ta med till jobbet på nyår.
    ha de Fia

    SvaraRadera
  2. Men vad enkelt. Det gillar jag.

    SvaraRadera
  3. Mums så gott!
    Nä, nåt julgodis gör jag inte här hemma, mer än knäck :)!
    God Jul!

    SvaraRadera
  4. Tack för receptet!
    God Jul!
    Kram

    SvaraRadera