Jag älskar pepparkaksdeg men är inte så förtjust i pepparkakorna. Vi brukar baka stora saker. Tex stora hjärtan som man kan hänga i fönstret eller pepparkakshus då gar baket snabbt.
Helst skulle jag strunta i att baka pepparkakorna över huvud taget utan istället ställa fram degbiten som den är. Sen kan man karva sig en lagom bit pepparkaksdeg när man vill ha.
Det kanske går att hyvla den med osthyvel? Har du hittat den förresten?
SvaraRaderaDu och min son. *fniss*
SvaraRaderaJamen visst! Det är ju precis hur gott som helst med bara degen! Jag gillar inte heller själv kakorna särkilt mkt, förutom att doppa dom i kaffe. Det är riktigt mumma... *överväger starkt att köpa deg imorrn efter detta inlägg.. mmmm..*
SvaraRaderaOh, my kind of girl ;o) Annars hyvlar du med osthyvel, gräddar lätt och käkar med ost, mums!
SvaraRaderaHa ha ha...ja smaken är som baken ju;)
SvaraRaderaNä gräddade med ost ska de vara!
SvaraRaderaPrecis i min smak!
SvaraRaderaOj, visste inte om att det fanns så många pepparkaksdegsälskare av kommentarerna att dömma!
SvaraRaderaHelt rätt! Så gör vi :D För handen på hjärtat, det är ju degen som är godast!
SvaraRaderaPrecis så är det för mig också. Gillad degen, men inte pepparkakorna. :-)
SvaraRaderaEller jo, med lite blåmögelost på så går det ner. :-)
Knaster: Nej jag har fått köpa nya
SvaraRaderaOslo: Själv då?
Madelene: Gör det och tjuvstarta på julen
Venus: får testa det
Mina dagar: gillar du inte pepparkaksdeg?
Singel: nej...
Elin: mmmm
Melinda: Vi är en hemlig skara
Huskatt: visst är det
Alexandra: Ett tecken på att man har barnasinnet kvar?
Bakar småkakor 1g/år o får då gömma degen för maken. Han äter inte fikabröd men kakdeg....det är en helt annan sak.
SvaraRaderaOch så kan man spara en liten bit pepparkaksdeg att lägga i ugnen på julaftons morgon! Då blir det juldoft vill jag lova!
SvaraRadera