tisdag 7 september 2010
Nytt försök
Idag gjorde jag ett nytt försök att baka brödet och det blev mycket godare den här gången nu när jag kom ihåg alla ingredienserna.
Brödet är gott men eftersom det är bikarbonat istället för jäst i brödet kommer jag nog inte att baka det så ofta. Fördelen är ju att det inte behöver jäsa så det är bra om man har lite bråttom
Ingredienser:
1 dl solroskärnor
1/2 dl linfrön
2 1/2 dl vetekli
3/4 dl vetekross
2 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
4 dl filmjölk
1 dl mörk sirap
100 g nötter
100 g katrinplommon
100 g torkade aprikoser
Brödform 1 1/2 l smöra och bröa med vetekli
ugn 175 grader
Blanda all torra ingredienser. Tillsätt fil och sirap. Rör ihop (går bra med elvisp). Häll smeten i formen och jämna till ovansidan. Grädda längst ner i ugnen ca 1 timme. Låt brödet svalna på galler under bakduk.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Har bakat nåt sånt bröd för länge sedan med just sirap och filmjölk som blev skitgott fast det bakades på långpanna.
SvaraRaderaRenée: Gott och lätt - bra kombination
SvaraRaderaPlommon och aprikoser....he he... a match maked in heaven! ;-)
SvaraRaderaVenus: Låter som något för dig
SvaraRaderaMmmm...tänk dig en skiva sån ikväll med en kopp thé.
SvaraRaderaRKT: Precis vad jag sitter och mumsar på nu
SvaraRaderabikarbonat hit och bikarbonat dit.Jag försöker att inte tänka på det så sluta tjaaatta!!!:)
SvaraRaderaAnonym: ha ha du kommer att lyckas och nästa gång tar du jäst
SvaraRadera