tisdag 7 september 2010

Nytt försök




Idag gjorde jag ett nytt försök att baka brödet och det blev mycket godare den här gången nu när jag kom ihåg alla ingredienserna.

Brödet är gott men eftersom det är bikarbonat istället för jäst i brödet kommer jag nog inte att baka det så ofta. Fördelen är ju att det inte behöver jäsa så det är bra om man har lite bråttom

Ingredienser:
1 dl solroskärnor
1/2 dl linfrön
2 1/2 dl vetekli
3/4 dl vetekross
2 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
4 dl filmjölk
1 dl mörk sirap
100 g nötter
100 g katrinplommon
100 g torkade aprikoser

Brödform 1 1/2 l smöra och bröa med vetekli
ugn 175 grader

Blanda all torra ingredienser. Tillsätt fil och sirap. Rör ihop (går bra med elvisp). Häll smeten i formen och jämna till ovansidan. Grädda längst ner i ugnen ca 1 timme. Låt brödet svalna på galler under bakduk.

8 kommentarer:

  1. Har bakat nåt sånt bröd för länge sedan med just sirap och filmjölk som blev skitgott fast det bakades på långpanna.

    SvaraRadera
  2. Renée: Gott och lätt - bra kombination

    SvaraRadera
  3. Plommon och aprikoser....he he... a match maked in heaven! ;-)

    SvaraRadera
  4. Venus: Låter som något för dig

    SvaraRadera
  5. Mmmm...tänk dig en skiva sån ikväll med en kopp thé.

    SvaraRadera
  6. RKT: Precis vad jag sitter och mumsar på nu

    SvaraRadera
  7. bikarbonat hit och bikarbonat dit.Jag försöker att inte tänka på det så sluta tjaaatta!!!:)

    SvaraRadera
  8. Anonym: ha ha du kommer att lyckas och nästa gång tar du jäst

    SvaraRadera