lördag 25 augusti 2012

Finns det något mellanting?


För drygt ett år sedan opererade jag bort kärringknölen och fick en skruv i foten. På semestern tog jag upp löpningen men lyckades redan första veckan slå i foten ordentligt. Eftersom det var semestertider och jag inte låg skrikande på marken av smärtor avvaktade jag och ringde sedan till kliniken där jag opererats. De tyckte att det lät som något de ville kolla upp eftersom jag fortfarande hade ont efter tre veckor.

Jag fick tid i början av oktober !!!!!  
Vad fan foten kan ju läka ihop hur fel som helst under tiden.Om man tittar riktigt noga så ser man ärret
Nu tror jag inte att det är någon större fara, jag tror att det är skruven som fått sig en känga och flyttat sig lite. Misstänker att de skruvar ut den och sen blir jag bra eller jag hoppas i alla fall det.

Om jag har riktigt ont och inte kan vänta sa de att jag skulle uppsöka akuten. 

Det är här någonstans jag tycker att det saknas något i den svenska sjukvården. Jag åker inte och sätter mig med min fot på akuten för jag tycker inte att det känns akut, det finns folk som har bättre behov av ett akutbesök än att jag ska sitta där och ta upp plats. 

Men jag har å andra sidan inte lust att vänta nästan 2,5 månader på att få träffa en läkare för om det är något allvarligt så är det förmodligen för sent för att åtgärda felet då benbrott brukar ju läka ihop på en månad. 

Jag saknar det där mellantinget mellan akutsjukvård och vanlig sjukvård. Eller finns det och jag bara är oupplyst?

7 kommentarer:

 1. Nej du är inte oupplyst, det är verkligen så korkat ställt...... Kram

  SvaraRadera
 2. Usch ja, så är det nog tyvärr. Fast vi har ju närakuten....om vårdcentralen inte har öppet,så finns närakuten på Löwentrömska sjh för oss här i norrort. Dit gick jag med min onda fot,och fick den röntgad! Faktiskt ganska smidigt! Sen råkade det va en liten fraktur,så med rtg bilder och remiss fick man sedan bege sig till storsjukhuset....

  SvaraRadera
 3. Snabbast går det nog om du söker via vårdcentral, får röntgenremiss o sen ev åtgärd hos ortopeden. Kanske kan minska tiden med några veckor....sorry.

  SvaraRadera
 4. Gå till din vårdcentral och kräv remiss till någon privatklinik! Finns massor och du får tid direkt! (så får jag inte säga - jobbar på Landstinget! Hehehe!!)
  Annars är det bara snällt och vänta 2,5 mån..tyvärr!

  SvaraRadera
 5. Nej men..Du måste få hjälp snabbare!! Absolut!

  Kram Ann-Louise

  SvaraRadera
 6. Vi har ju mellantinget här, önskar du kunde komma och utnyttja vår sjukvård, det där låter inte bra. Kram

  SvaraRadera
 7. Min väninna B fick vänta TVÅ MÅNADER innan behandling efter det att de upptäckt skelettmetastatser. Det hade förökat sig kan jag säga.
  Dessutom avfärdardades hon i ett år innan när hon kände sig dålig o då visste de att hon haft bröstcancer.
  Det hela är anmält.
  ha de Fia

  SvaraRadera