måndag 11 juni 2012

Hörrni det här med fotboll.

Visst är det ganska dålig utdelning i fotbollsmatcher. De spelar i två halvlekar a 45 min dvs en total matchtid 90 min. Det är närmare 20 man på plan och de lyckas sällan prestera mer än ett eller två mål per lag.


I hockey spelar man tre perioder  på 20 min vilket ger en total matchtid på 60 min. Det är 10 man på plan och lagen får oftast in tre till fem mål/lag.

I basket spelar man 4 perioder a 10 min (effektiv speltid) och är 10 man på plan. Man får 1,2 eller 3 poäng när man gör mål och matchresultaten är ofta på över 80 poäng.

Jag skulle säga att man får mer valuta för pengarna i hockey och basket om inte annat så i alla fall mer mål för pengarna

7 kommentarer:

 1. I det här inlägget är jag mest imponerad av att du räknat ut allt detta.
  Jag gillar hockey mest.

  SvaraRadera
 2. De borde kanske ha varsin boll i fotboll.

  SvaraRadera
 3. Jag gillar ditt tänk!
  I vilket fall gillar jag hockey mest.

  SvaraRadera
 4. Du är klok som en bok vännen :-)

  SvaraRadera
 5. jag gillar både hockey och fotboll. I stora mästerskap kanske fotboll mer (=Sverige). Kanske för att vm i hockey spelas varje år. Gäsp.

  SvaraRadera
 6. Ja visst är det så. Jag tycker att man ska halvera storleken på fotbollsplanen så blir det fler mål. Nä nu skojar jag
  Ha en fin dag

  SvaraRadera
 7. Kan du så här några timmar senare precisera det där med närmare 20 man på plan i fotboll? Stod de inte stilla när du räknade. ;)

  SvaraRadera